Wegwijs in Veenendaal voor nieuwe inwoners

We snappen dat je misschien nog niet zo bekend bent met de gemeente en de stad. Daarom helpen we je graag met informatie. Mis je iets of heb je nog vragen? Laat het ons weten.

ACV haalt voor de gemeente alle huisvuil op. Grofvuil kun je brengen bij het afvalbrengstation aan de Wageningselaan 58. Vergeet niet je milieupas mee te nemen.

Als je plannen hebt om je huis te verbouwen, moet je misschien een vergunning aanvragen. Woon je nu in het centrum van Veenendaal? Dan is het handig om een parkeervergunning aan te vragen.

Elk jaar krijg je van de gemeente Veenendaal een aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Als je verhuisd bent, regelen de gemeente van je vorige woonplaats en de notaris de verrekening van belastingen voor je.

In jouw wijk zijn er verschillende mensen waar je terecht kunt, zoals de wijkmanager van de gemeente en de wijkagent. In de meeste wijken zijn er ook bewonersraden en wijkcentra. 

Waar in Veenendaal vind je voorzieningen zoals scholen en parkeergarages? 

Bekijk wie het bestuur van de gemeente Veenendaal vormen.

Is de verlichting in jouw straat kapot? Zwerfvuil, verstopte riolering, losse tegels, of een omgewaaide boom? Of heb je een andere melding of tip over jouw buurt? Of gewoon een algemene vraag? Laat het ons weten!