College van burgemeester en wethouders

De groep die de gemeente elke dag bestuurt, heet het college van burgemeester en wethouders. In Veenendaal zijn er 4 wethouders en een burgemeester. Elke wethouder en de burgemeester hebben hun eigen taken.

College van B&W uitnodigen voor een activiteit

Wil je de burgemeester en/of een wethouder uitnodigen voor bijvoorbeeld een opening, expositie of evenement? Ga dan naar de pagina voor het uitnodigen van het college van B&W.

Naar pagina uitnodigen college van B&W

Onderscheidingen

Het college van burgemeester en wethouders beslist ook over speciale onderscheidingen, zoals de Koninklijke onderscheiding en de erepenning.

Een Koninklijke onderscheiding is een speciaal teken van een bijzondere prestatie voor iemand die zich al lange tijd op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. Dit kan als vrijwilliger zijn, maar soms ook in het gewone werk. Ken je iemand uit Veenendaal die zo'n onderscheiding verdient? Je kunt die persoon voordragen voor een lintje. Kijk hiervoor op de volgende pagina.

Naar pagina Koninklijke Onderscheiding

Weet je iemand of een groep die iets bijzonders doet voor Veenendaal? Laat het ons weten en nomineer die persoon of groep voor de erepenning van de gemeente Veenendaal. Kijk hiervoor op de volgende pagina.

Naar pagina voordracht erepenning