Over toegankelijkheid en webarchief

Dit is de officiële website van de gemeente Veenendaal. De gemeente Veenendaal is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.

Heeft u suggesties voor verbeteringen? Opmerkingen? Ziet u informatie die niet correct is? Reageer via communicatie@veenendaal.nl. Wij pakken uw bericht direct op en laten u weten wat we doen met uw suggesties.

Op de pagina's van Veenendaal.nl staan ook links naar andere (niet-commerciële) instellingen en organisaties. De gemeente Veenendaal is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze sites.

Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op de website Digitoegankelijk.nl.
De gemeente Veenendaal wil veenendaal.nl en de websites die daaronder vallen zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Verbeterpunten

De meeste informatie op veenendaal.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er een aantal verbeterpunten:

PDF-bestanden

De pdf-bestanden die op veenendaal.nl zijn geplaatst, zijn niet toegankelijk. Het gaat dan om bestanden van vóór september 2020.
De redacteuren van deze website zorgen ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Oudere, ontoegankelijke pdf's zullen wij vervangen door toegankelijke informatie, zodra deze beschikbaar is.

Formulieren

Op deze website kunt u doorklikken naar formulieren van het systeem Mozard. Deze formulieren zijn niet toegankelijk. Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren, kan contact opnemen met de gemeente Veenendaal via (0318) 538 538. Daarnaast werkt de gemeente samen met Mozard aan een nieuwe versie van Mozardformulieren die volledig toegankelijk is.

Chatbot

Op iedere pagina van deze website kunt u doorklikken op een chatbot. Deze functie is niet volledig toegankelijk. Heeft u een vraag en kunt u de chatbot niet gebruiken? Neem dan contact op met de gemeente via (0318) 538 538.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak maken voor de dienstverlening aan de balie. De gemeente en de leverancier werken op dit moment aan het toegankelijk maken van de afsprakenmodule. Wilt u een afspraak maken en lukt het niet online? Maak de afspraak telefonisch en bel met de gemeente via (0318) 538 538.

Gevonden en verloren voorwerpen

Op de website vindt u een lijst van voorwerpen die in Veenendaal zijn gevonden. Kunt u de lijst niet op de webpagina bekijken, bel dan de gemeente via (0318) 538 538.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

  • Op veenendaal.nl worden projecten getoond op een kaart. Deze kaart is niet volledig toegankelijk. Wel maken we deze zo toegankelijk mogelijk en zorgen we ervoor dat de informatie ook anders te bekijken is, bijvoorbeeld via de weergave in een lijst.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kunt u dit laten weten aan de redactie van de gemeente Veenendaal.  Stuur een e-mail naar communicatie@veenendaal.nl. Vermeld bij uw melding de link naar de webpagina waar u het probleem bent tegengekomen.

Bent u op zoek naar informatie die op de website heeft gestaan, gebruik dan ons webarchief. De formulieren werken niet vanuit het webarchief.

Wilt u in het archief zoeken, dan kan dat op twee manieren:

  • via de kalender in de grijze balk links; u kunt terug tot 21 december 2012.
  • via de zoekfunctie in de grijze balk kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.