Toegankelijkheid en webarchief

Dit is de officiële website van de gemeente Veenendaal. We zorgen ervoor dat de informatie klopt.

Als je tips hebt om dingen te verbeteren of als je fouten ziet, laat het ons weten via communicatie@veenendaal.nl. We reageren snel en laten je weten wat we met je tips doen.

Op veenendaal.nl staan links naar andere (niet-commerciële) instellingen en organisaties. De gemeente Veenendaal is niet verantwoordelijk voor wat er op die sites staat.

Deze website moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking. We werken eraan om veenendaal.nl zo snel mogelijk helemaal toegankelijk te maken. Meer uitleg over de eisen vind je op de website Digitoegankelijk.nl.

Verbeterpunten

De meeste informatie op veenendaal.nl voldoet aan de regels. Toch zijn er een paar dingen die beter kunnen:

PDF-bestanden

Sommige pdf-bestanden op veenendaal.nl zijn niet toegankelijk. Dit geldt voor bestanden van vóór september 2020. Nieuwere pdf's voldoen wel aan de toegankelijkheidseisen. Oude pdf's vervangen we zodra we toegankelijke informatie hebben. Als we geen andere keuze hebben, dan geven we altijd een contactpersoon waarmee je contact kan opnemen voor meer uitleg over de pdf.

Formulieren

Op deze website kun je doorklikken naar formulieren van het systeem Mozard. Deze formulieren zijn niet geheel toegankelijk. Als je hulp nodig hebt bij het invullen, bel dan met de gemeente Veenendaal via (0318) 538 538. We werken aan een nieuwe versie die wel toegankelijk is.

Afspraak maken

Je kunt online een afspraak maken voor de afspraken aan de balie. De afsprakenmodule (formulier) is getest op toegankelijkheid en voldoet. Lukt het niet online? Maak de afspraak dan telefonisch via (0318) 538 538.

Gevonden en verloren voorwerpen

Op de website staat een lijst van voorwerpen die in Veenendaal zijn gevonden. Kunt je de lijst niet bekijken? Bel dan met de gemeente via (0318) 538 538.

Uitzonderingen

Op veenendaal.nl staat ook materiaal dat niet aan de regels hoeft te voldoen. Toch proberen we ook dit toegankelijk te maken. Het gaat bijvoorbeeld om projecten die op een kaart worden getoond. De kaart is niet helemaal toegankelijk, maar we maken het zo toegankelijk mogelijk. Ook geven we altijd een contactpersoon om je vragen bij te stellen.

Toegankelijkheidsverklaring

Het laatste nieuws rondom onze toegankelijkheidsverklaring vind je bij onze uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website

Heb je problemen met de toegankelijkheid van deze website? Laat het ons weten via communicatie@veenendaal.nl. Vermeld de link naar de pagina waar je problemen bent tegengekomen.

Zoek je informatie die op de website heeft gestaan? Gebruik dan ons webarchief. De formulieren werken niet vanuit het archief.

Je kunt op twee manieren zoeken:

  1. Via de kalender in de grijze balk links; je kunt terug tot 21 december 2012.
  2. Via de zoekfunctie in de grijze balk kun je zoeken op een trefwoord. Je krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer je daarop klikt, zie je op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.

Lukt het je niet om te zoeken in het webarchief? Neem dan contact op via communicatie@veenendaal.nl