Wegwijs in Veenendaal voor nieuwe inwoners

Wij kunnen ons voorstellen dat u de weg in de gemeente nog niet goed weet. Daarom helpen we u graag met informatie over de gemeente en over de stad. Mist u iets of heeft u vragen, laat het ons weten.

Afval en ja/nee sticker

ACV haalt voor de gemeente alle huisvuil op. Grofvuil kunt u brengen bij het afvalbrengstation aan de Wageningselaan 58. Vergeet niet uw milieupas mee te nemen.

Vergunningen voor verbouwing en parkeren

Voor verbouwingen aan uw woning heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Bent u verhuisd naar het centrum van Veenendaal, vraag dan een parkeervergunning aan.

Belastingen in Veenendaal

U ontvangt van de gemeente Veenendaal jaarlijks een aanslag voor gemeentelijke belastingen. De gemeente waar u vandaan komt en de notaris verrekenen voor u de belastingen van uw vorige woonplaats.

Informatie over uw wijk

In uw wijk werken verschillende aanspreekpunten, zoals de wijkmanager van de gemeente en de wijkagent. In de meeste wijken zijn ook bewonersraden en wijkcentra.

Overzicht voorzieningen

Waar in Veenendaal vindt u voorzieningen zoals scholen, en parkeergarages?

Informatie over college, gemeenteraad

Bekijk wie het bestuur van de gemeente Veenendaal vormen.

Iets melden of vragen aan de gemeente

Verlichting in uw straat kapot? Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen of tips over uw buurt? Of heeft u een algemene vraag? Meld het ons!