Praat met de raad

Elke vier jaar mag jij als inwoner van Veenendaal kiezen wie er in de gemeenteraad zit. Maar ook tussen die verkiezingen door kun je invloed uitoefenen op de gemeenteraad. Raadsleden luisteren altijd naar jouw vragen, opmerkingen, of ideeën. Samen maken we de stad. Dus aarzel niet om contact op te nemen.

Hoe kom ik in contact met een raadslid?

Wil je contact opnemen met een raadslid? In het overzicht van de raad staan de contactgegevens van raadsleden. Je kunt altijd een e-mail sturen. Natuurlijk kun je raadsleden ook persoonlijk aanspreken, bijvoorbeeld voor of na een vergadering van de raad. Ze zijn er om naar jou te luisteren en jouw vragen of ideeën te horen. Voel je vrij om contact op te nemen!

Wil je de hele raad bereiken? Stuur dan een e-mail via de knop onderaan de pagina. Of stuur je brief naar postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. In beide gevallen wordt jouw bericht openbaar gemaakt op de lijst van ontvangen documenten van de gemeenteraad. Het is aan de raadsleden om te beslissen of ze op de inhoud van jouw bericht willen reageren.

Meepraten tijdens een vergadering?

Wil je jouw mening delen over iets wat de gemeenteraad bespreekt? Dat kan tijdens een vergadering van de raadscommissie. De raad luistert graag naar wat jij te zeggen hebt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Kijk in de keuzehulp inspraakmogelijkheden (pdf, 99 KB) om te zien hoe je dat kunt doen.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een mail via de knop onderaan de pagina. Je kunt je aanmelden tot 13.00 uur op de dag van de vergadering. De griffie neemt daarna contact met je op. 

Nodig de raad uit om langs te komen

Heb je nieuws of wil je de raad op de hoogte brengen van een onderwerp? Of misschien heb je een idee of plan dat je wilt presenteren? Nodig de raad dan uit voor jouw bijeenkomst, evenement, of werkbezoek. Of meld je idee aan voor een beeldvormende avond. Tijdens beeldvormende avonden kunnen inwoners en organisaties uit Veenendaal dit presenteren. Voor meer informatie en aanmelden kan je mailen naar de griffie via de knop onderaan de pagina.

Dien een burgerinitiatief in

Heb je een nieuw idee voor Veenendaal en wil je dat de raad hierover beslist? Dien dan een burgerinitiatief in. Je hebt minimaal 60 handtekeningen nodig van inwoners uit Veenendaal die jouw idee ondersteunen. Wil je meer informatie of hulp bij het aanmelden van je initiatief? Stuur dan een mail via de knop onderaan de pagina.

Mail de griffie jouw vraag