Belastingaanslag betalen

Je kunt het bedrag op je belastingaanslag op 3 manieren betalen: via automatische incasso, direct betalen via iDEAL, of door het zelf over te maken. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Met automatische incasso worden belastingaanslagen vanaf € 50 in 10 maandelijkse delen van je rekening afgeschreven. Als het bedrag lager is dan € 50, wordt het in 4 maandelijkse delen afgeschreven. Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven. Heb je nog geen automatische incasso? Bel dan (0318) 538 538 , dan wordt het direct voor je ingesteld.

Klopt het rekeningnummer op het aanslagbiljet (de brief met het bedrag dat je moet betalen) niet? Je kunt het juiste rekeningnummer aan ons doorgeven via (0318) 538 538.

Scan de QR-code op je aanslagbiljet (de brief met het bedrag dat je moet betalen) om je belastingaanslag direct te betalen met iDEAL. Wij verwerken je iDEAL-betaling. Als dit is gebeurd, zie je dit in de digitale belastingbalie.

Je kunt het bedrag ook via internetbankieren betalen op rekening IBAN NL93 BNGH 0285 0338 59 ten name van de gemeente Veenendaal. Vermeld altijd het betalingskenmerk dat op het aanslagbiljet (de brief met het bedrag dat je moet betalen) staat, anders kan je betaling niet worden verwerkt.

Op het aanslagbiljet staat wanneer je betaald moet hebben. Je ontvangt geen acceptgiro's van ons. Betaal op tijd en het juiste bedrag, anders moeten we het aanslagbedrag verhogen met invorderingskosten. Invorderingskosten zijn extra kosten die je moet betalen als je je belastingaanslag te laat betaalt of als je niet het juiste bedrag betaalt.

Te laat of niet helemaal betaald?

Het kan gebeuren dat je te laat of niet helemaal betaalt. Wij doen dan het volgende:

  • Je krijgt een brief als je te laat of niet helemaal betaalt. In de brief staat dat er extra kosten, 'invorderingskosten', bij je belastingaanslag komen. Deze kosten moet je betalen als je te laat bent met betalen of niet het juiste bedrag betaalt
  • Het bedrag dat nog betaald moet worden, is met de invorderingskosten. Je moet dit bedrag binnen 14 dagen na de datum op de brief aan de gemeente betalen
  • Als je het bedrag niet op tijd betaalt, krijg je een dwangbevel. Een dwangbevel is een brief van de overheid die je verplicht om belasting te betalen. Als je te laat bent, kunnen er extra kosten bijkomen

Als je hierna te laat betaalt, kan de gemeente nog meer extra kosten rekenen. Dit wordt dan invorderingsrente genoemd. Deze kosten zijn een soort boete omdat je niet op tijd hebt betaald. Het bedrag kan hoger worden als je nog langer wacht.

Kosten aanmaning en dwangbevel
Soort kosten
Aanmaning bij belastingaanslag tot € 454 € 9
Aanmaning bij belastingaanslag vanaf € 454 € 19
Minimale kosten dwangbevel € 49
Maximale kosten dwangbevel € 14.597

Betalen aan de balie

Wilt je het hele bedrag contant betalen aan de balie? Dit kan alleen op afspraak.

Maak een afspraak bij de balie