Reclamebelasting

In de gemeente Veenendaal betalen ondernemers die zichtbaar reclame maken op een bedrijventerrein reclamebelasting. De opbrengsten van deze belasting worden gestort in het Ondernemersfonds en gebruikt voor gezamenlijke voorzieningen op de bedrijventerreinen, zoals beveiliging en parkmanagement. Ondernemers die reclamebelasting betalen, worden automatisch gratis lid van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) en kunnen gebruik maken van gezamenlijke inkoopvoordelen. Meer informatie over reclamebelasting is te vinden op de website van de BOV.

Het is niet mogelijk om kwijtschelding te krijgen voor de reclamebelasting.

Ondernemers in het centrum betalen BIZ.

Wanneer betaalt u reclamebelasting

Maakt u reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is? Bijvoorbeeld met billboards of lichtbakken? Dan moet u reclamebelasting aan de gemeente betalen. Het maakt niet uit of u de reclame boven particuliere of gemeentegrond hangt.

Tarieven reclamebelasting
Afmeting reclame Tarief 2023 Tarief 2022
Minder dan 0,5 vierkante meter € 310,- € 293,-
Van 0,5 tot 5 vierkante meter € 619,- € 585,-
Van 5 tot 20 vierkante meter € 928,- € 877,-
Van 20 tot 50 vierkante meter € 1.180,- € 1.115,-
Van 50 tot 100 vierkante meter € 1.271,- € 1.201,-
Vanaf 100 vierkante meter en meer € 1.362,- € 1.287,-

Wanneer mag u reclame maken

Om reclame te mogen maken, heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van reclame. Voor reclame die hangt boven of staat op gemeentegrond moet u precariobelasting betalen.

Meer weten?

Heeft u vragen over (het innen van) de reclamebelasting, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via belastingen@veenendaal.nl

Wilt u meer weten over wat er met de opbrengsten van de reclamebelasting gebeurt en wat het lidmaatschap van de BOV u kan bieden? Dan kunt u contact opnemen met office@boveenendaal.nl