Exploitatievergunning voor nieuwe horeca en wijzigingen in uw bedrijf

Wilt u een horecabedrijf, bijvoorbeeld café of restaurant, starten of overnemen? Of verandert er iets in uw horecabedrijf? Dan moet u een exploitatievergunning aanvragen (pdf, 200 KB) , ook als u geen alcohol schenkt.

Download aanvraag exploitatievergunning (pdf, 200 KB)

Stuur het ingevulde aanvraagformulier met alle bijlagen aan de gemeente Veenendaal ter attentie van de afdeling Wonen en Leven.

  • Orgineel en geldig paspoort of identiteitskaart van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning;
  • Orginele en geldige arbeidsovereenkomsten van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning;
  • Orginele huur-, pacht- of koopovereenkomst of eigendomsakte van het pand;
  • Orgineel inschrijvingsbewijs handelsregistratie Kamer van Koophandel, niet ouder dan twee maanden;
  • Een bedrijfsplan over de werkzaamheden, de te verkopen producten, de exploitatievorm, gewenste sluitingstijden en de doelgroep(en);
  • Tekening van schaal 1:100 van de inrichting met maten in meters, vloeroppervlakte, indeling en functies van de ruimten en de situering en oppervlakte van eventuele terras.

Bij het Omgevingsloket kunt u een terraszonekaart van het kernwinkelgebied opvragen. Teken op deze kaart in hoe u het terras wilt opstellen.

Exploitatievergunning
Soort vergunning kosten
exploitatievergunning 740,00
exploitatievergunning en terras 926,00
exploitatievergunning in combinatie met drank- en horecavergunning 926,00
exploitatievergunning met drank- en horecavergunning en terras 1112,00

Stappenplan horeca beginnen

Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Ondernemersplein heeft een handig stappenplan opgesteld, zodat u niets vergeet.