Vergunning aanvragen voor nieuwe horeca of wijzigingen doorgeven

Wilt u een horecabedrijf, bijvoorbeeld café of restaurant, starten of overnemen? Of verandert er iets in uw horecabedrijf? Dan moet u een exploitatievergunning aanvragen (pdf, 200 KB) , ook als u geen alcohol schenkt.

Download aanvraag exploitatievergunning (pdf, 200 KB)

Stuur het ingevulde aanvraagformulier met alle bijlagen aan de gemeente Veenendaal ter attentie van de afdeling Wonen en Leven.

  • Orgineel en geldig paspoort of identiteitskaart van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning
  • Orginele en geldige arbeidsovereenkomsten van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning
  • Orginele huur-, pacht- of koopovereenkomst of eigendomsakte van het pand
  • Orgineel inschrijvingsbewijs handelsregistratie Kamer van Koophandel, niet ouder dan twee maanden
  • Een bedrijfsplan over de werkzaamheden, de te verkopen producten, de exploitatievorm, gewenste sluitingstijden en de doelgroep(en)
  • Tekening van schaal 1:100 van de inrichting met maten in meters, vloeroppervlakte, indeling en functies van de ruimten en de situering en oppervlakte van eventuele terras.

Bij het Omgevingsloket kunt u een terraszonekaart van het winkelgebied opvragen. Teken op deze kaart in hoe u het terras wilt opstellen.

Exploitatievergunning
Soort vergunning Kosten
Exploitatievergunning eenvoudig € 795
Exploitatievergunning en terras € 995
Exploitatievergunning in combinatie met Alcoholwetvergunning € 995
Exploitatievergunning met Alcoholwetvergunning en terras € 1.195

Starten met een horecabedrijf

Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Op het Ondernemersplein staat een handig stappenplan zodat u niets vergeet.