Exploitatievergunning voor nieuwe horeca en wijzigingen in uw bedrijf

Wilt u een horecabedrijf, bijvoorbeeld café of restaurant, starten of overnemen? Of verandert er iets in uw horecabedrijf? Dan moet u een exploitatievergunning aanvragen (pdf, 200 KB) , ook als u geen alcohol schenkt.

Download aanvraag exploitatievergunning (pdf, 200 KB)

Stuur het ingevulde aanvraagformulier met alle bijlagen aan de gemeente Veenendaal ter attentie van de afdeling Wonen en Leven.

  • Orgineel en geldig paspoort of identiteitskaart van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning;
  • Orginele en geldige arbeidsovereenkomsten van de aanvrager en alle leidinggevenden die vermeld worden in de vergunning;
  • Orginele huur-, pacht- of koopovereenkomst of eigendomsakte van het pand;
  • Orgineel inschrijvingsbewijs handelsregistratie Kamer van Koophandel, niet ouder dan twee maanden;
  • Een bedrijfsplan over de werkzaamheden, de te verkopen producten, de exploitatievorm, gewenste sluitingstijden en de doelgroep(en);
  • Tekening van schaal 1:100 van de inrichting met maten in meters, vloeroppervlakte, indeling en functies van de ruimten en de situering en oppervlakte van eventuele terras.

Bij het Omgevingsloket kunt u een terraszonekaart van het kernwinkelgebied opvragen. Teken op deze kaart in hoe u het terras wilt opstellen.

Exploitatievergunning
Soort vergunning kosten
exploitatievergunning 795,00
exploitatievergunning en terras 995,00
exploitatievergunning in combinatie met Alcoholwetvergunning 995,00
exploitatievergunning met Alcoholwetvergunning en terras 1195,00

Stappenplan horeca beginnen

Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Ondernemersplein heeft een handig stappenplan opgesteld, zodat u niets vergeet.