Tuinstraat

Categorieën

  • Bereikbaarheid
  • Woningbouw
  • Centrum

De Tuinstraat is nu vooral een straat met verkeer van auto’s en vrachtwagens, die de winkels bevoorraden. Maar in de Tuinstraat is veel meer mogelijk. Denk aan het bouwen van woningen. Wonen in het centrum wordt namelijk steeds populairder. En daarom willen wij van de Tuinstraat een groene, gezellige woonstraat maken. Dit doen wij samen met alle perceeleigenaren en andere belanghebbenden.

Kaders en beeldkwaliteit Tuinstraat

Om van de Tuinstraat een mooie woonstraat te maken, zijn er ruimtelijke programmatische kaders en een beeldkwaliteitsplan ontwikkeld. Deze zijn in april 2023 vastgesteld door de gemeenteraad. Alle (toekomstige) initiatieven in de Tuinstraat worden naast de kaders en het beeldkwaliteitsplan gelegd. Hieronder zie je een foto van hoe de Tuinstraat er volgens de visie uit kan zien. 

Sfeerbeeld Tuinstraat

Documenten

Ben je nog niet bekend met de visie? Download deze dan hieronder.

Lukt het je niet om het bestand te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij helpt je graag verder.

In januari 2023 hebben we tijdens een aantal inspiratiesessies samen de visie voor de Tuinstraat verder uitgewerkt. Samen met jou en andere betrokkenen zijn we aan de slag gegaan om te kijken naar wat de visie allemaal mogelijk maakt. We hebben ook gesproken over de ruimtelijke en programmatische regels en het beeldkwaliteitsplan. Deze regels helpen bij het uitwerken van ideeën voor de Tuinstraat.

Ben je nieuwsgierig naar wat er tijdens de inspiratiesessies is besproken en wat daaruit is gekomen? Hieronder kun je het participatieverslag en de presentaties van de inspiratiesessies bekijken. In het participatieverslag staat een samenvatting van wat er tijdens de inspiratiesessies is besproken.

Lukt het je niet om de bestanden te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij helpt je graag verder.

Lukt het je niet om het bestand te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Siham Ziani siham.ziani@veenendaal.nl. Zij vertelt je graag over het project.

Neem contact met ons op

Foto van Hans Zimmer.

Heb jij een goed idee of wil je iets vragen? Neem dan contact op met Hans Zimmer. Hans werkt samen met de gemeente aan de visie Tuinstraat en is het eerste aanspreekpunt.