BOSS in het Franse Gat

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • West

Bewegen, ontmoeten, spelen en sporten is belangrijk voor iedereen. In het Franse Gat zijn we volgens het BOSS-principe met bewoners aan de slag gegaan met de eerste BOSS-locatie aan de Adriaen van Ostadelaan. In de wijk gaan we verschillende speelplekken omtoveren naar BOSS-locaties met voor ieder wat wils. We willen een buurt die alle leeftijden uitnodigt tot bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Ook kijken we op deze plekken naar vergroening en duurzaamheid.

Wat gaan we doen en waarom?

In het Franse Gat gaan we meerdere speelplekken opknappen, zodat we de hele openbare ruimte kunnen gebruiken voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Dit betekent dat we speelplekken en routes maken die aantrekkelijk, verschillend, duurzaam en groen zijn ingericht voor bewoners van alle leeftijden. Daarom gaan we op veel plekken in de wijk het groen verbeteren om een fijne en duurzame buitenruimte te krijgen.

Het ontwerp voor de Adriaen van Ostadelaan

In verschillende sessies hebben kinderen, jongeren en senioren meegedacht over de BOSS-plek aan de Adriaen van Ostadelaan. Het schetsontwerp is gepresenteerd en buurtbewoners konden hierop reageren. Aan de hand van alle input is een definitief ontwerp voor de plek gemaakt.

Lukt het je niet om het bestand te openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Menno Buis menno.buis@veenendaal.nl. Hij helpt je graag verder. 

De planning

Derde kwartaal 2024

Aanbesteding voor aanleg BOSS-plek

Vierde kwartaal 2024

Aanleg BOSS-plek