BOSS in de Pioniersbuurt

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • West

Bewegen, ontmoeten, spelen en sporten is belangrijk voor iedereen en in de Pioniersbuurt zijn we volgens het BOSS-principe met bewoners aan de slag gegaan. Dit zorgt straks voor een eerlijkere verdeling van BOSS-locaties met voor ieder wat wils. We willen een buurt die alle leeftijden uitnodigt tot bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Ook kijken we op deze plekken naar vergroening en duurzaamheid.

Wat gaan we doen en waarom?

In de Pioniersbuurt gaan we meerdere speelplekken opknappen, zodat we de hele openbare ruimte kunnen gebruiken voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Dit betekent dat we speelplekken en routes maken die aantrekkelijk, verschillend, duurzaam en groen zijn ingericht voor bewoners van alle leeftijden. Daarom gaan we op veel plekken in de wijk het groen verbeteren om een fijne en duurzame buitenruimte te krijgen.

Het ontwerp

Samen met buurtbewoners hebben we de speelplekken in de Pioniersbuurt bekeken en de wensen besproken. Met die wensen hebben we een voorlopig ontwerp gemaakt. Het ontwerp kun je hier bekijken via de link hieronder.

Via deze link en kaart kun je reageren op het ontwerp. Daarvoor moet je eerst wat vragen beantwoorden.

Inloopbijeenkomst

Wil je meer informatie over de ontwerpen? Kom dan langs tijdens de inloopbijeenkomst:

  • Maandag 15 april
  • Van 16.30 tot 17.30 uur
  • Basisschool De Schakel (Langelaar 24, Veenendaal)

Planning

Na het verzamelen van alle reacties gaan we de definitieve ontwerpen maken. Die willen we voor de zomervakantie aan jullie laten zien. De uitvoering buiten is volgens planning komend najaar en winter.

Wat hebben we al gedaan?

Alle locaties bepalen en maken van de buurtkaart
In gesprek geweest met bewoners over de wensen

Fysiek en online op 8 februari 2024

Maken van de voorlopige ontwerpen