Van zanderige boomspiegel naar een mooi plantvak

Om je groene vingers bij af te likken! Wijkmanager Wouter Groot Koerkamp ging langs bij Monique Lenoire. Waarom? de zanderige boomspiegel voor haar huis.

Zelf vergroenen, maar niet alleen

Monique is al jaren actief bij Groei en Bloei en wil wat moois maken van de boomspiegel. Goed dus dat ze contact zocht met de gemeente. Bij aankomst was gelijk duidelijk dat Wouter het goede huis had. Op de oprit had Monique een mini-tuincentrum ingericht met zelf opgekweekte plantjes. 

Er ontstond gelijk een leuk gesprek over bloemen en planten en Monique plantte daarna gelijk het bordje met de tekst “Dit groen onderhoudt de buurt zelf!”. Het plantvak (nu nog zandvak) ligt vlak naast een druk gebruikte parkeerplaats en er gaat nogal eens een autobandje overheen. Wouter beloofde daarom met zijn collega’s te kijken hoe ze het plantvak beter kunnen beschermen.

Dit soort gesprekken gaan nooit alleen over de plantjes. Ook nu weer komt een buurman even een praatje maken. Die had ook wel in de gaten dat er iemand van de gemeente op bezoek was. Er blijkt vlakbij een ideaal hangplekje te zijn voor jeugd. Lekker uit het zicht. Op zich geen probleem natuurlijk, zo lang ze zich maar gedragen. Omdat dat wel eens mis gaat vragen ze of de boa’s of jongerenwerkers eens langs willen fietsen. Dat zijn wijkpartners met wie we wekelijks contact hebben, dus dat komt helemaal goed. Zo zie je: de buurt verbeteren doe je in Veenendaal zelf, maar niet alleen!