Gehandicapten Parkeerapp

Waarschuwing:

Gehandicapten ParkeerApp kan je niet meer aanvragen

Vanaf 19 december 2023 is het niet meer mogelijk om de gehandicaptenparkeerapp aan te vragen voor nieuwe gebruikers. We werken aan een nieuwe landelijke app die naar verwachting half 2024 beschikbaar zal zijn voor alle gehandicaptenparkeerkaart houders. De app van nu voldoet niet meer aan de eisen en zal half 2024 worden stopgezet. Gebruikers kunnen tot die tijd nog steeds gebruikmaken van de app.

Als je een nieuwe kaarthouder bent en toch met je kenteken in Veenendaal wilt parkeren, stuur dan een e-mail naar parkeermanager@veenendaal.nl met een kopie van je kaart en een kentekenbewijs. Je krijgt dan een tijdelijk recht totdat de nieuwe app beschikbaar is.

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart, dan kan je gratis de Gehandicapten ParkeerApp gebruiken. Met de app parkeer je langs de straat in het centrum en op parkeerterrein Duivenweide. Je hoeft niet naar de parkeerautomaat. In de app staan ook alle regels voor parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart. 

Regels voor parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

 • Zet de kaart duidelijk achter je voorruit
 • Je mag parkeren op plekken speciaal voor gehandicapten
 • Op wegen met een parkeerverbod mag je maximaal drie uur parkeren. Gebruik je parkeerschijf en zet de aankomsttijd erop
 • Op woonerven buiten de vakken mag je maximaal drie uur parkeren. Gebruik ook hier je parkeerschijf met aankomsttijd
 • Langs straten waar een parkeerschijf nodig is, mag je onbeperkt parkeren
 • Op betaalde parkeerplekken langs de straat hoef je niet te betalen
 • In de parkeergarages Arie van Hensbergen, Tricotage en Gemeentehuis mag je gratis parkeren. Er zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar

Het werkt heel eenvoudig:

 • Je parkeert met jouw auto langs de straat of op de Duivenweide in het centrum
 • Je opent de App en klikt op ‘start parkeren’ en kiest met welke auto (kenteken) je parkeert
 • Ga je weer rijden, dan gebruik je in de app de knop ‘stop parkeren’

De parkeerwachten scannen jouw kenteken en zien dat je parkeert met de app. Je hoeft de gehandicaptenparkeerkaart niet meer achter de voorruit te leggen. Behalve als je parkeert op een gehandicaptenparkeerplaats. Dan moet je de parkeerkaart nog steeds achter de ruit leggen. Het is altijd verstandig om de kaart toch achter je voorruit te leggen.

Omdat er in het gebied waar je moet betalen om te parkeren gecontroleerd wordt met een speciale auto (scanauto), kan het helaas gebeuren dat een gehandicaptenparkeerkaart niet gezien wordt. Hierdoor kan er een boete (naheffingsaanslag) worden gegeven die verkeerd is. Als dit bij jou gebeurt, kun je het volgende doen:

 1. Stuur een e-mail naar parkeermanager@veenendaal.nl
 2. Geef door welk kenteken je auto heeft en voeg een kopie van je gehandicaptenparkeerkaart toe
 3. Wij zullen er samen met het bedrijf dat boetes verzamelt voor zorgen dat je parkeerboete wordt geannuleerd als het een verkeerde boete is