Laadpaal voor elektrische auto's aanvragen

Heb je een elektrische auto, maar geen ruimte op eigen terrein voor een oplaadpunt? Dan kan je op de website van Laadpaalaanvragen-oost een publieke laadpaal aanvragen. Deze komt dan binnen een straal van 250 meter van jouw straat. 

Openbare laadpaal aanvragen

Hoe gebruik je de laadpaal?

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. Je herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. Je parkeert hier om jouw auto op te laden en daarna zoek je een andere parkeerplaats.

Wanneer kan je een openbare laadpaal aanvragen?

  • Als je een elektrische auto hebt of gebruikt
  • Als je geen ruimte hebt op eigen terrein om je auto te parkeren. Heb je een eigen parkeerplaats los van je woning en ligt er gemeentegrond tussen je woning en de parkeerplaats? Dan is het niet toegestaan om hier een eigen oplaadpunt te plaatsen, als je daarvoor een kabel door of over de grond van de gemeente moet leggen.
  • Als je in Veenendaal woont of minimaal 20 uur per week in Veenendaal werkt. De aanvraag moet in het laatste geval gedaan worden door jouw werkgever.

Waar staan laadpalen in Veenendaal?

In Veenendaal zijn al veel elektrische laadpalen. Op de kaart met laadpalen in Veenendaal kun je zien waar al laadpalen staan, waar ze binnenkort komen en waar we in de toekomst laadpalen willen plaatsen. Heb je de wens om een laadpaal te plaatsen op een plek die nog niet op de kaart staat? Dan bespreken we dit eerst met de bewoners. Zo kunnen zij meedenken of de nieuwe locaties geschikt zijn voor het plaatsen van een laadpaal.

Bekijk de laadpalen in Veenendaal

Zo verloopt jouw aanvraag voor een laadpaal

Het bedrijf dat de laadpaal gaat plaatsen, vraagt eerst een vergunning bij ons aan en de beheerder van het elektriciteitsnet. Daarna plaatst het bedrijf de laadpaal op de afgesproken plek.

Het duurt ongeveer 6 maanden om de vergunningen te krijgen en de laadpaal te plaatsen. Als er gebouwd wordt of wordt gewerkt aan de weg, kan het zijn dat het langer duurt. De laadpaal wordt dan pas geplaatst als de werkzaamheden klaar zijn. Je kan tot die tijd laden bij een andere laadpaal in Veenendaal, in de buurt van jouw werk of bij een snellader langs de snelweg.

Het aanvragen van een openbare laadpaal is gratis.