Sporten en bewegen in Veenendaal

In Veenendaal willen we dat iedereen zich lichamelijk en in het hoofd goed voelt. Welke leeftijd of achtergrond je ook hebt. We bieden daarom verschillende mogelijkheden van sporten aan. Ook zorgen we dat je buiten in Veenendaal uitgedaagd wordt om te bewegen en te sporten. Dit alles doen we samen met organisaties die ons daarbij helpen.

Zoveel mogelijk inwoners in beweging

Samen met alle sportaanbieders, sportverenigingen én Sportservice Veenendaal bieden we veel activiteiten aan. Met als doel zoveel mogelijk inwoners in beweging te brengen.

Benieuwd naar alle sporten?

Bekijk dan het sportaanbod bij Sportservice Veenendaal.

Naar website Sportservice Veenendaal

Ook voor inwoners met een beperking hebben we een speciaal sportaanbod. Dat noemen we Uniek Sporten. Op de website van Uniek Sporten vind je het sportaanbod in Veenendaal en in de gemeenten in de buurt. Ook kan je via Uniek Sporten beweegadvies aanvragen bij de adviseur 'aangepast sporten' van Sportservice Veenendaal.

Voor kinderen waarvan de ouders te weinig geld hebben om te kunnen sporten, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo kunnen deze kinderen ook sporten in Veenendaal. Via de website van het Jeugdfonds kun je hulp vragen bij het aanvragen van een fonds.

Open Club

We vinden het belangrijk dat iedereen in zijn eigen omgeving kan sporten. Samen met de sportverenigingen onderzoeken we of zij kunnen verduurzamen. Of ze maatschappelijk betrokken zijn, toegankelijk zijn en of het gebouw of sportvelden ook te gebruiken zijn voor andere doelgroepen. Zoals een voetbalveld ook gebruiken voor een hardloopgroep. Dat noemen we ‘Open Club’.

BOSS-plan

Bewegen, ontmoeten, sporten en spelen houdt mensen fit, geeft zelfvertrouwen en een beter humeur. Daarom hebben we een plan om de ruimte buiten zo te maken dat die je uitdaagt om in beweging te komen. Hoe? Dat lees je in ons BOSS-plan. Bekijk daarvoor de pagina BOSS-plan in Veenendaal. In dit plan staat dat we Veenendaal anders inrichten om ervoor te zorgen dat we samen overal kunnen bewegen, ontmoeten, sporten en spelen. En we werken eraan dat buiten sporten en bewegen veilig en vanzelfsprekend is.

Urban Sports

Ook hebben we komende jaren in het bijzonder aandacht voor zogeheten ‘Urban Sports’. Dit zijn sporten die buiten op straat plaatsvinden. Je doet ze alleen of in een team. Denk aan outdoor basketbal, bmx, calisthenics, freerunning en skateboarden. Samen met jongerenwerkers en de cultuurorganisaties waarmee we samenwerken gaan we evenementen en festivals organiseren rondom Urban Sports.

Door sporten meedoen in de samenleving

Samen met de organisaties die ons helpen, werken we aan een gezondere samenleving. Sport en bewegen helpen hierbij. Zo kan het zijn dat je huisarts niet direct medicijnen geeft, maar je naar iemand doorstuurt die je helpt om meer te gaan bewegen. Ook kijken we hoe we inwoners door bewegen kunnen laten meedoen in de samenleving. Dit doen we samen met alle organisaties in het sociaal domein, de sportclubs en Sportservice Veenendaal.