Winkelstad Veenendaal: centrum van de regio

In Winkelstad Veenendaal zijn veel verschillende winkels te vinden. Grote merken zoals H&M en WE en bijzondere speciaalzaken zoals De Violier en Duifhuizen zijn allemaal aanwezig. Hierdoor is Veenendaal de belangrijkste winkelstad tussen Arnhem en Utrecht. Ongeveer de helft van de ongeveer 300 winkels is overdekt. In Veenendaal zijn ook veel leuke plekken waar je kan eten en drinken, en er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. De Brouwersgracht en het stadsstrand hebben een uitstraling die goed bij het centrum past.

Doelen

Samen met ondernemers, eigenaren van panden, culturele instellingen en andere partners zetten wij ons constant in voor het verbeteren van het centrum. Ons doel is om het centrum een fijne plek te maken om te wonen, te leven en te werken. Winkelstad Veenendaal is dé plek in de regio om te winkelen, ondernemen, werken en te verblijven! Samen streven we naar een gezonde economie. We willen ondernemers de ruimte geven om te groeien en te investeren, en voor bezoekers een aantrekkelijke plek creëren om elkaar te ontmoeten, te winkelen en te genieten. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het voor bewoners prettig wonen is.

Om deze doelen te bereiken, werken we aan het volgende:

  • We willen de binnenstad aantrekkelijker maken door meer sfeer en beleving te creëren.
  • We streven naar een beter bereikbare binnenstad.
  • We willen meer diversiteit in het aanbod van ondernemers en werkgelegenheid in het centrum.
  • We willen de binnenstad gezelliger maken door het organiseren van verrassende activiteiten.
  • We streven naar een grotere toestroom van bezoekers door middel van (online) marketing.

Wil je een bedrijf beginnen in het centrum?

Wil je een winkel, horecazaak of ander bedrijf beginnen in het centrum? Neem dan contact op met onze coördinator van het centrum, Sonja Scholten, via (0318) 538 538. Zij kan jouw vragen beantwoorden.