Klacht indienen aanbestedingsprocedure

Ben je betrokken bij een bepaalde aanbesteding als 'belanghebbende' en ben je het niet eens met het proces? Dan kun je een klacht over de aanbestedingsprocedure indienen.

Indienen klacht over aanbesteding

Beschrijf op welke punten je het niet eens bent met de aanbesteding of een onderdeel daarvan.

Dit formulier is niet bedoeld voor verkoop. Heb je algemene vragen over een aanbesteding, dan kun je gebruikmaken van de 'nota van inlichtingen' die bij de aanbesteding hoort. Een nota van inlichtingen of NvI is niets anders dan een door de opdrachtgever beantwoorde vragenlijst over de opdracht. 

Een aanbesteding is een manier van inkopen waarbij een opdrachtgever aankondigt dat hij van plan is een opdracht te verlenen. In de aankondiging wordt een lijst met eisen gegeven. Hierin staan de eisen beschreven waaraan het product of de dienst moet voldoen volgens de opdrachtgever. Dan kunnen opdrachtnemers zich op deze opdracht inschrijven.

Ben jij een ondernemer die direct betrokken is bij het verkrijgen van een overheidsopdracht? Bijvoorbeeld als:

  • Je ge├»nteresseerd bent in een opdracht
  • Je erover nadenkt om je in te schrijven
  • Je een onderaannemer bent van iemand die erover nadenkt zich in te schrijven. Een onderaannemer is persoon of organisatie die in opdracht van een aannemer het werk van de aanbesteding geheel of gedeeltelijk doet. Deze persoon of organisatie is niet in dienst bij de aannemer.
  • Je bij een bracheorganisatie hoort. Dit is een verzameling van meerdere bedrijven van dezelfde soort
  • Je een klachtenloket wil spreken voor ondernemers

  • Binnen 3 werkdagen ontvang je van ons een reactie, per telefoon of per e-mail
  • We onderzoeken jouw klacht met veel aandacht en beoordelen of deze (gedeeltelijk) terecht of onterecht is en wat er met de klacht gedaan wordt
  • Het opsturen van een klacht betekent niet dat een procedure van aanbesteding wordt stopgezet. Dit hangt af van wat voor soort klacht het is of wij besluiten of de procedure doorgaat, tijdelijk op pauze gaat of helemaal wordt gestopt

Heb je behoefte aan meer uitleg over een procedure of heb je vragen over de inhoud? Dan kun je gebruikmaken van de 'inlichtingenronde' die bij de aanbesteding hoort. Tijdens een inlichtingenronde krijg je meer informatie over hoe een aanbesteding werkt.