Goed ondernemersklimaat in Veenendaal

Veenendaal heeft een bedrijfsleven met veel categoriƫn. Op het gebied van dienstverlening, ICT, transport, technologie, retail en de maakindustrie zijn veel bedrijven aanwezig in Veenendaal. Het bedrijfsleven van Veenendaal is vooral te vinden op de 5 bedrijventerreinen en in het winkelcentrum. Wij zorgen samen met verschillende partners voor een fijne omstandigheden. De perfecte omstandigheden die ervoor zorgen dat mensen graag hier een onderneming willen starten.

Vijf bedrijventerreinen

 

Op elk bedrijventerrein in Veenendaal is er een bedrijvenvereniging die voor verschillende zaken zorgt, zoals gezamenlijke energie-inkoop, het trainen van bedrijfshulpverleners en het regelen van beveiliging. Een parkmanager houdt toezicht op de kwaliteit van het terrein en dient als tussenpersoon tussen de bedrijven en ons.

Op elk bedrijventerrein zijn verschillende soorten bedrijven gevestigd. Als je meer wilt weten over welke bedrijven er op deze terreinen zijn, kun je kijken op de website van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal.

Beschikbare bedrijfslocaties en panden

We hebben geen nieuwe bedrijfsterreinen meer in ons bezit. Er zijn wel nog enkele nieuwbouwlocaties langs de A12 die beschikbaar zijn en in eigendom zijn van een lokale ondernemer. Voor bestaande bedrijfspanden verwijzen we je naar Funda en Bedrijfspand.com.

Samen werken aan een gunstig ondernemersklimaat

De gemeente Veenendaal, Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal en Stichting Winkelstad Veenendaal werken samen om het ondernemen in Veenendaal aantrekkelijk te maken en te houden. Stichting Ondernemersfonds Veenendaal geeft daarbij geld aan nieuwe ontwikkelingen.

Aanspreekpunten voor ondernemers

Je hebt goed gezelschap, want er zijn veel bedrijven in Veenendaal. Daarom hebben wij ook een actief team Economie, een parkmanager en een binnenstadsmanager bij wie je vragen kunt stellen over ondernemen in Veenendaal. Als je erover nadenkt om je bedrijf in onze gemeente te beginnen, dan kan je hierover met ons in gesprek gaan. Samen met jou kijken wij naar mogelijke locaties of bedrijfspanden.