Handtekening legaliseren

Als je moet bewijzen dat de handtekening op een document van jou is, kun je deze laten 'legaliseren'. Dit betekent dat je een bevestiging van de gemeente krijgt dat het echt jouw handtekening is.

Hoe werkt legaliseren?

Je plaatst dan je handtekening op het document bij de gemeente. Wij bevestigen dit met een stempel om te laten zien dat het echt jouw handtekening is. Je kunt een afspraak maken voor het legaliseren van je handtekening. Het wordt dan meteen geregeld.

Maak afspraak legaliseren handtekening
Kosten legaliseren handtekening
Soort Kosten
Legalisatie handtekening € 18

Meenemen voor legalisatie handtekening

  • Het document dat gelegaliseerd moet worden
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Uw pinpas voor de betaling

Je handtekening wordt direct gelegaliseerd (bevestiging dat het echt jouw handtekening is). Je krijgt het document dus meteen weer mee.

Afspraak annuleren

Lukt het je niet om naar de ingeplande afspraak te komen? Dan moet je de afspraak annuleren. Heb je de afspraak telefonisch gemaakt? Dan kun je de afspraak ook alleen telefonisch annuleren. Heb je de afspraak via de website gemaakt? Dan heb je een bevestigingsmail ontvangen waarin je de afspraak kunt annuleren.

Wanneer moet een handtekening gelegaliseerd zijn?

Bijvoorbeeld als je:

  • Garant staat voor iemand die een visum nodig heeft om Nederland te bezoeken. Als je getrouwd of geregistreerd partner bent, moeten jullie beiden je handtekening zetten om garant te staan voor je gast.
  • Een belangrijk document naar het buitenland moet sturen