Documenten laten waarmerken

Soms heb je een officiële kopie nodig van bijvoorbeeld je paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Dit noem je een gewaarmerkte kopie. De gemeente zet dan een speciaal waarmerk (stempel) op de kopie, waarmee je kunt laten zien dat het precies hetzelfde is als het origineel. Om een document te laten waarmerken moet je naar het gemeentehuis komen. Je maakt hiervoor eerst en afspraak. 

Maak afspraak waarmerken document

Wat neem je mee bij waarmerken?

Neem het originele paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee dat je wilt laten waarmerken. De baliemedewerker maakt een kopie en waarmerkt deze kopie aan de balie.

Afspraak annuleren

Lukt het je niet om naar de ingeplande afspraak te komen? Dan moet je de afspraak annuleren. Heb je de afspraak telefonisch gemaakt? Dan kun je de afspraak ook alleen telefonisch annuleren. Heb je de afspraak via de website gemaakt? Dan heb je een bevestigingsmail ontvangen waarin je  de afspraak kunt annuleren.

Wat betekent waarmerken?

Een gewaarmerkte kopie zegt niets over de echtheid en de inhoud van het document. Het laat alleen zien dat de kopie er precies hetzelfde uitziet als het origineel.

De gemeente waarmerkt geen diploma’s en getuigschriften. Daarvoor kun je terecht bij: