Winkelstad Veenendaal: centrum van de regio

In Winkelstad Veenendaal vindt u een ruim aanbod aan winkels, waaronder grote merken zoals Zara, H&M en WE en bijzondere speciaalzaken zoals De Violier en Duifhuizen. Van de circa 300 winkels is de helft overdekt. Daarmee is Veenendaal de belangrijkste koopstad tussen Arnhem en Utrecht. Ook zijn er veel leuke horecagelegenheden, worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd en brengen de Brouwersgracht en het stadsstrand een perfecte sfeer.

Samen met ondernemers, pandeigenaren, culturele instellingen en andere partners werkt de gemeente aan het verbeteren van het economisch functioneren van het centrum. Winkelstad Veenendaal moet dé binnenstad van de regio zijn om te winkelen, te ondernemen, te werken en te verblijven! We werken gezamenlijk toe naar een gezond economisch klimaat, met voor ondernemers ruimte om te ondernemen en te investeren, voor bezoekers een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten, te winkelen, te beleven en voor bewoners een fijne woonplek.

Om deze gezamenlijke ambitie te realiseren werken we aan een aantal concrete doelen.

  • Aantrekkelijke binnenstad: meer sfeer en beleving in de openbare ruimte
  • Beter bereikbare binnenstad
  • Meer variatie in ondernemers en werkgelegenheid in de binnenstad
  • Gezellige binnenstad: meer verassende activiteiten in de binnenstad
  • Grotere toestroom bezoekers door (online) marketing

Pniëlkerk wordt huiskamer

Eén van de projecten is de herontwikkeling van de Pniëlkerk, een karakteristiek pand midden in het centrum. De kerk werd verkocht aan de Basiliek die met Downtown een nieuwe invulling aan het gebouw geeft. Het idee is om een mix van functies aan het gebouw te geven, zoals kleinschalige horeca, bedrijvigheid en overlegruimtes. De kerk blijft hiermee een plaats waar mensen samen komen én waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Naar verwachting opent Downtown in het voorjaar van 2019 haar deuren. Bekijk een impressie.

Vragen over vestiging

Wilt u een winkel, horecazaak of ander bedrijf beginnen in het centrum? Neem dan contact op met onze centrumcoördinator, Sonja Scholten, via (0318) 538 538. Zij kan uw vragen beantwoorden.

Koopzondagen in 2019

Scroll de tabel om meer te zien
24 februari 31 maart
28 april 26 mei
30 juni 28 juli
25 augustus 29 september
27 oktober 24 november
1 december 22 december