Eerste bouwplan herontwikkeling Tuinstraat in zicht

De gemeente Veenendaal en KUDO Vastgoed B.V. bundelen hun krachten voor een bijzonder project: de herontwikkeling van het noordelijke deel van de Corridor, nu bekend als Corridor bouwfase 1 en 2.

Deze samenwerking brengt een flinke verandering met zich mee: de commerciƫle ruimte wordt veel kleiner, van 7000 naar 2500 vierkante meter. En er komen 130 appartementen bij. De werkzaamheden zullen naar verwachting in 2024 van start gaan.

Meer vraag naar wonen in het centrum

Het centrum van Veenendaal is steeds in ontwikkeling. Meestal met een economisch doel. Maar nu, omdat steeds meer mensen in het centrum willen wonen, passen we ons aan. Om leegstand te voorkomen verminderen we de winkelruimte en voegen we 130 appartementen toe.

Het project

Corridor bouwfase 1 en 2 is de eerste stap in de realisatie van de Visie Tuinstraat. Het project heeft als doel de Tuinstraat om te vormen van een voornamelijk distributiestraat naar een groene woonstraat. De Tuinstraat krijgt een open uitstraling en wordt meer betrokken bij de rest van het centrum.

Dit project belooft een nieuwe start voor de Corridor en een verfrissende impuls voor Veenendaal, met aandacht voor wonen in het hart van de stad. Het is een stap in de richting van een bruisend, veelzijdig centrum met zowel zakelijke kansen als aantrekkelijke woonmogelijkheden.

Het ontwerp

Het ontwerp is tijdens een participatieavond in februari 2023 met de omgeving gedeeld en besproken.