Eerste bouwplan herontwikkeling Tuinstraat in zicht

De gemeente Veenendaal en KUDO Vastgoed B.V. starten samen een bijzonder project: de herontwikkeling van het noordelijke deel van de Corridor, nu bekend als Corridor bouwfase 1 en 2.

Deze samenwerking brengt grote veranderingen met zich mee: de winkelruimte wordt veel kleiner, van 7000 naar 2500 vierkante meter. En we gaan 130 appartementen bouwen. We verwachten dat we in 2024 kunnen beginnen met de werkzaamheden.

Meer mensen willen in het centrum wonen

Het centrum van Veenendaal verandert steeds. Meestal gebeurt dat om economische redenen. Maar nu passen we ons aan omdat steeds meer mensen graag in het centrum willen wonen. Om leegstand te voorkomen, maken we de winkelruimte kleiner en voegen we 130 appartementen toe.

Over het project

Corridor bouwfase 1 en 2 is de eerste stap in de realisatie van de Visie Tuinstraat. Het project heeft als doel de Tuinstraat om te vormen van een voornamelijk distributiestraat naar een groene woonstraat. De Tuinstraat krijgt een open uitstraling en wordt meer betrokken bij de rest van het centrum.

Dit project belooft een nieuwe start voor de Corridor en een verfrissende impuls voor Veenendaal, met aandacht voor wonen in het hart van de stad. Het is een stap in de richting van een bruisend, veelzijdig centrum met zakelijke kansen en aantrekkelijke woonmogelijkheden.

Het ontwerp

Het ontwerp is tijdens een participatieavond in februari 2023 met de omgeving gedeeld en besproken.