Afvalstoffenheffing

Een 'heffing' is geld dat je aan de gemeente betaalt voor bepaalde zaken, bijvoorbeeld voor het ophalen van jouw afval. De afvalstoffenheffing heeft twee delen. Je betaalt een vast bedrag per jaar en daarnaast voor elke keer dat je de grijze restafvalkliko aan de weg zet of een vuilniszak in de ondergrondse container gooit.

Hoe vaak heb ik restafval weggegooid?

Wil je weten hoe vaak je restafval hebt weggegooid? Dat kun je zien op de digitale belastingbalie. Om in te loggen heb je de DigiD nodig van de persoon die de belastingaanslag krijgt.

Wat als ik ga verhuizen?

Als je verhuist naar een ander adres, wordt de aanslag van dit moment aangepast. Je krijgt dan een deel van de afvalstoffenheffing en de rioolheffing terug. Het bedrag wordt berekend op basis van het deel van het jaar dat je niet meer op je oude adres woont.

Als je binnen de gemeente verhuist, krijg je een nieuwe aanslag voor dat adres. Ga je bij iemand inwonen dan krijg je geen nieuwe aanslag.

Wat als ik mijn huis deel met anderen?

Deel je een huis met meerdere huurders, dan ontvang je de belastingaanslag op één naam. Je moet het bedrag zelf verdelen over de verschillende bewoners.

Kosten afvalstoffenheffing 2024
Huishouden Tarief 2024 Tarief 2023  
Vastrecht per huishouden € 250 € 250  
Restafval 240 liter € 9,11 per keer € 9,11 per keer  
Restafval 140 liter € 5,36 per keer € 5,36 per keer  
60 liter inworp ondergrondse container € 2,30 per keer € 2,30 per keer  
30 liter inworp ondergrondse container € 1,15 per keer € 1,15 per keer  
vast tarief vanwege medisch afval € 306,60 € 306,60  

Vraag over afvalstoffenheffing?

Heb je vragen over de afvalstoffenheffing? Stel ze via het formulier.

Stel je vraag over afvalstoffenheffing