Laadpaal voor elektrische auto's aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen ruimte op eigen terrein voor een oplaadpunt? Dan kunt u een publieke laadpaal aanvragen op de website van Laadpaalaanvragen-oost. Deze komt dan binnen een straal van 250 meter van uw straat. 

Openbare laadpaal aanvragen

Wanneer kunt u een openbare laadpaal aanvragen?

  • Als u een elektrische auto heeft of gebruikt
  • Als u geen ruimte heeft op uw eigen terrein om een laadpaal te plaatsen. Heeft u parkeerruimte op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u zelf een laadpaal plaatsen
  • Als u in Veenendaal woont of minimaal 20 uur per week in Veenendaal werkt. De aanvraag moet in het laatste geval gedaan worden door uw werkgever.

Waar staan laadpalen in Veenendaal?

In Veenendaal staan al veel elektrische laadpalen. Op de overzichtskaart laadpalen in Veenendaal kunt u zien waar laadpalen staan en of deze zijn goedgekeurd, nog moeten worden aangelegd of kortgeleden zijn geplaatst. Dit zijn de laadpalen uit het plan dat we gemaakt hebben in 2022.

Nieuwe laadpalen

In 2023 willen we 51 extra laadpunten aan de kaart toevoegen. Dit doen we omdat er woningen zijn bijgebouwd, sommige bestaande laadpalen al overbezet zijn of dat niet alle laadpalen op een wenselijke loopafstand liggen.

Via de onderstaande knop kunt u zien waar we die 51 extra laadpalen willen plaatsen. Dit zijn de roze bolletjes op de kaart. We hebben hierbij rekening gehouden met wat er kan, mag en wenselijk is op die plek. Zo moet een laadpaal aan een dwarsparkeervak staan, dichtbij een laagspanningskabel liggen, niet direct voor deuren of ramen staan en we halen er geen bomen of groen voor weg. Toch kunnen we iets over het hoofd hebben gezien en u denkt dat de plek niet geschikt is. U kunt ons dit laten weten via een e-mail naar laadpaal@veenendaal.nl

Bekijk de laadpalen in Veenendaal

Zo verloopt uw aanvraag voor een laadpaal

Het bedrijf dat de laadpaal gaat plaatsen vraagt eerst een vergunning aan bij de gemeente en de beheerder van het elektriciteitsnet. Daarna plaatst het bedrijf de laadpaal op de afgesproken plek.

Het duurt ongeveer 6 maanden om de vergunningen te krijgen en de laadpaal te plaatsen. Als er gebouwd wordt of wordt gewerkt aan de weg, kan het zijn dat het langer duurt. De laadpaal wordt dan pas geplaatst als de werkzaamheden klaar zijn. U kunt tot die tijd laden bij een andere laadpaal in Veenendaal, in de buurt van uw werk of bij een snellader langs de snelweg.

Het aanvragen van een openbare laadpaal is gratis.

Hoe gebruikt u de laadpaal?

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. U herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. U parkeert hier om uw auto op te laden en daarna zoekt u een andere parkeerplaats.