Laadpaal voor elektrische auto's aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen ruimte op eigen terrein voor een oplaadpunt? Dan kunt u een publieke laadpaal aanvragen die niet verder dan 250 meter van uw staat. 

Openbare laadpaal aanvragen

Wanneer kunt u een openbare laadpaal aanvragen?

  • Als u een elektrische auto heeft of gebruikt
  • Als u geen ruimte heeft op uw eigen terrein om een laadpaal te plaatsen. Heeft u parkeerruimte op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u zelf een laadpaal plaatsen
  • Als u in Veenendaal woont of minimaal 20 uur per week in Veenendaal werkt. De aanvraag moet in het laatste geval gedaan worden door uw werkgever.

Waar staan laadpalen in Veenendaal?

In Veenendaal staan al veel elektrische laadpalen. Op de kaartkunt u zien of er een in uw buurt staat. Ook kunt u op deze kaart zien welke laadpalen er nog komen. 

Zoek een laadpaal in Veenendaal

Zo verloopt uw aanvraag voor een laadpaal

Het bedrijf dat de laadpaal gaat plaatsen vraagt eerst een vergunning aan bij de gemeente en de beheerder van het elektriciteitsnet. Daarna plaatst het bedrijf de laadpaal op de afgesproken plek.

Het duurt ongeveer 6 maanden om de vergunningen te krijgen en de laadpaal te plaatsen. Als er gebouwd wordt of wordt gewerkt aan de weg, kan het zijn dat het langer duurt. De laadpaal wordt dan pas geplaatst als de werkzaamheden klaar zijn. U kunt tot die tijd laden bij een andere laadpaal in Veenendaal, in de buurt van uw werk of bij een snellader langs de snelweg.

Het aanvragen van een openbare laadpaal is gratis.

Hoe gebruikt u de laadpaal?

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. U herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. U parkeert hier om uw auto op te laden en daarna zoekt u een andere parkeerplaats.