Evenementenvergunning aanvragen voor middelgrote en grote evenementen

Organiseert u bijvoorbeeld een straatbarbecue met wegafsluiting, professioneel vuurwerk, braderie, kermis of festival, dan heeft u een evenementenvergunning nodig.

Download Aanvraag evenementenvergunning (pdf, 22 KB)

Dit heeft u nodig bij de aanvraag evenementenvergunning

  • Download de aanvraag evenementenvergunning (pdf, 22 KB) en de opzet voor een veiligheidsplan (pdf, 36 KB) (alleen nodig vanaf 2.000 bezoekers)
  • Vul alle formulieren in en onderteken ze 
  • Stuur een ingetekende plattegrond op schaal 1:100 mee. Op deze plattegrond moeten alle objecten als podia en attracties, standplaatsen en looppaden vermeld staan inclusief de afmetingen. Deze informatie heeft de brandweer nodig. Voor bekende evenementenlocaties kunt u tekeningen op schaal afhalen bij het Omgevingsloket.

Stuur uw aanvraag minimaal acht weken (klein evenement) of minimaal twaalf weken (middelgroot en groot evenement) van tevoren naar de gemeente.

Melding brandveilig gebruik voor grote groepen in pand

Een melding 'Gebouw brandveilig gebruiken' is nodig bij evenementen in een pand met meer dan 50 personen. Het kan gaan om bijvoorbeeld een bedrijfspand of sporthal. U kunt de melding doen via het Omgevingsloket online.

Evenementen van klein tot groot

We geven enkele voorbeelden.

  • Klein evenement: straatbarbecue met wegafsluiting, afsteken van professioneel vuurwerk of de nieuwjaarsduik
  • Middelgroot evenement: kermis, circus, braderie en/of muziekfestival
  • Grootschalig evenement: profwielerronde of een dancefestival.

Voor de aanvraag overleggen met hulpdiensten

Bespreek voordat u een vergunning voor een middelgroot of groot evenement aanvraagt eerst een aantal zaken met brandweer, politie en eventueel ambulancedienst. Denk hierbij aan EHBO-posten, dranghekken en wegafsluitingen.

Prijzen evenementenvergunning
Vergunning Kosten
Kleinschalig evenement € 98,80
Middelgroot evenement € 1.785
Grootschalig evenement € 4.561