Jeugd en veiligheid

Kennen jullie onze jongerenwerkers van Veens Welzijn al? Wie zijn de jongerenwerkers in Veenendaal? Wat doen ze zoal? En waar kan je ze tegenkomen? Jongerenwerk, met Hart voor Veenendaal.

Het jongerenwerk van Veens Welzijn geeft jongeren een warm welkom. Zij zijn er voor alle jongeren in Veenendaal, ook als ze een steuntje in de rug nodig hebben. De jongerenwerkers zijn te vinden in de wijk, op straat, op school, bij sportverenigingen en in wijkcentra. Door zichtbaar aanwezig te zijn in de wijk, zijn ze goed op de hoogte van wat er speelt onder verschillende groepen jongeren.

Aandacht, ontwikkeling, plezier en verbinding staan voorop bij het jongerenwerk van Veens Welzijn

De jongerenwerkers zijn gericht op het creƫren van een positieve en ondersteunende omgeving. Ze signaleren knelpunten, coachen jongeren met hulpvragen op alle levensgebieden, en wijzen ze de weg naar de juiste ondersteuning. Daarbij voeren ze gesprekken met jongeren die vragen hebben bij het volwassen worden of als er signalen van zorgelijk gedrag zijn.

Ook is er volop aandacht voor plezier, verbinding en ontwikkeling. De jongerenwerkers leggen actief contact, gericht op kansen en ontwikkeling van talenten: stimuleren jongeren hierbij en moedigen hen aan om hun tijd op een positieve manier te besteden. Zo zijn er inloopmomenten waarbij jongeren gezellig onder elkaar kunnen zijn en er ook een open gesprek kan worden aangegaan. Ook kunnen zij kiezen uit diverse leuke en leerzame activiteiten en trainingen.  Hierbij wordt nauw samengewerkt met onder meer sportverenigingen, scholen, culturele organisaties en lokale ondernemers.