Luchtfoto van de nieuwe situatie na de verbreding van de Rondweg-oost

Verbreding Rondweg-oost (1e fase Groenpoort)

Categorieën

  • Bereikbaarheid
  • Noordoost

De Rondweg-oost is een veelgebruikte weg in Veenendaal. We merken dat het steeds drukker wordt op de Rondweg. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits ontstaan er vaak files. Daarom is in samenwerking met de provincie Utrecht besloten om de Rondweg-oost te verbreden. Dit jaar wordt het noordelijk deel van de Rondweg verbreed (1e fase Groenpoort). Ook wordt direct de aansluiting op de nieuwe wijk Groenpoort gemaakt.

Verbeteren van de Rondweg-oost

Samen met de provincie Utrecht werken we aan het verbeteren van de doorstroming en de verkeersveiligheid op de Rondweg-oost. Het noordelijk deel richting A12 wordt verbreed en aan beide kanten van de weg komen nieuwe, groene geluidsschermen om de leefomgeving rondom de Rondweg te verbeteren.

Op 19 december 2023 is er een informatiebijeenkomst geweest over dit project. Benieuwd naar de inhoud van de bijeenkomst? Download dan hieronder het verslag.

Hieronder is een voorbeeld te zien van hoe de Rondweg-oost er in de toekomst uit komt te zien. 

Verdere verbreding Rondweg-oost laat op zich wachten

De verbreding van het noordelijk deel is onderdeel van een groter plan voor het verbreden van de Rondweg-oost. Het plan is om de volledige Rondweg-oost te verbreden naar 2x2 rijstroken tussen De Grift en de A12, inclusief een ongelijkvloerse kruising bij de Prins Clauslaan. Door het stikstofprobleem kan het project nog niet in zijn geheel worden uitgevoerd. De provincie is op zoek naar een goede oplossing hiervoor.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de BouwApp van aannemer Van Gelder actief. Je kunt de App “Van Gelder werkt” downloaden op jouw smartphone. Dit kan via:

Als je op die manier het project volgt, ben je altijd op de hoogte van de laatste werkzaamheden en de verkeersmaatregelen. Ook kan je via de BouwApp vragen stellen over de uitvoering.

Meer informatie over de verbreding van de Rondweg-oost is ook te vinden op www.provincie-utrecht.nl/rondwegoostveenendaal