Snelheidsremmende maatregelen Nijhofflaan

Categorie├źn

  • Bereikbaarheid
  • West

Op de Nijhofflaan wordt te hard gereden. Dit krijgen wij vaak te horen uit de buurt. Op basis van meldingen en metingen is een plan gemaakt om de snelheid terug te dringen. Daarbij kan jij meedenken over de oplossingen tijdens een inloopavond op 2 april 2024.

Wat gaan we doen en waarom?

Om de snelheid in de woonwijk te laten dalen, worden er verkeersdrempels en verkeersplateaus (verhoogde kruisingen) aangelegd. Ook willen we een 30km/uur-zone maken op de Nijhofflaan tussen de Dijkstraat-west en de Staringlaan. Hier is de toegestane maximumsnelheid nu 50km/uur. Om dit stuk verkeersveiliger te maken willen wij hier een 30km/uur-zone van maken en snelheidsremmende maatregelen aanbrengen.

Parkeerverbodzone uitbreiden

Op de zijpootjes van de Nijhofflaan wordt vervelend geparkeerd. Op de Nijhofflaan zelf geldt al een parkeerverbod en nu willen we ook het hele gebied gelijk als parkeerverbodszone aanwijzen. Dit betekent dat de parkeerverbodszoneborden die nu ten noorden van de Staringlaan staan opschuiven tot bij de Dijkstraat-west. Op de Nijhofflaan wijzigt daardoor niets. Op de zijpootjes van de Nijhofflaan wordt het verboden om buiten de vakken te parkeren.

Het ontwerp

Wij hebben ons best gedaan om het beste plan te ontwerpen, zodat iedereen weer veiliger kan spelen, fietsen en autorijden in de woonwijk. We hebben de locaties van de snelheidsremmende maatregelen zo goed mogelijk uitgekozen, zodat de woningen die ernaast liggen geen last hebben. Bekijk hieronder het onwerp.

Lukt het je niet om de bestanden of afbeelding te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Mark Hazeleger via mark.hazeleger@veenendaal.nl. Hij informeert je graag over het ontwerp.

Ontwerp herinrichting Nijhofflaan (pdf, 653 KB)

Inloopavond

Het ontwerp van de maatregelen kan je ook bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. Je bent van harte welkom op:

  • Dinsdag 2 april
  • Van 19:00 tot 20:30 uur
  • Ichthus College Veenendaal, Vondellaan 4