Nieuwe brandweerkazerne en woningbouw

Categorie├źn

  • Voorzieningen
  • Zuidoost
  • Woningbouw

We bouwen een nieuwe brandweerkazerne, omdat de huidige niet meer voldoet aan alle eisen. Ook is de oefenlocatie van de brandweer verplaatst naar de Transformatorstraat. Deze is nu bij het nieuwe gebouw van Wijkservice. Zij zaten achter de brandweerkazerne. Door de verhuizing van Wijkservice is er woningbouw op deze locatie mogelijk. In september 2022 konden inwoners hun stem uitbrengen op het ontwerp van hun voorkeur. 

90 procent van de inwonersstemmen ging naar de winnende inzending

Inwoners en het brandweerkorps mochten op 13 september 2022 stemmen op het ontwerp dat hun het meest aansprak. Naast deze stem beoordeelde ook een jury van deskundigen de ontwerpen. Zij keken vooral naar bijvoorbeeld duurzaamheid, circulariteit en prijs. De inzending van Bouwbedrijf Kreeft en BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen. Zij gaan samen de nieuwe brandweerkazerne en woningen bouwen. Het ontwerp is gemaakt door MIES Architectuur.  

Zie hieronder beelden van hoe de brandweerkazerne en woningen eruit komen te zien.

We zijn aan de slag

De oude kazerne is begin 2024 gesloopt. En de bouw van de nieuwe brandweerkazerne is gestart. De brandweer is tijdelijk verhuisd naar het oude pand van de gemeentewerf aan de Nijverheidslaan. Op deze manier kan de brandweer zijn werk blijven doen. Als de nieuwe brandweerkazerne gereed is, slopen we de oude gemeentewerf. Daarna start de woningbouw in 2025. 

De voorlopige planning is als volgt

Eerste kwartaal 2024 - eerste kwartaal 2025

Nieuwbouw kazerne

Eerste kwartaal 2025

Verhuizing brandweer naar nieuwe kazerne

Vanaf 2025

Nieuwbouw woningen Pionierkwartier