IKC SBO/SO/PO

Categorie├źn

  • Noordoost
  • Voorzieningen

Samen met 3 scholen (De Windroos, Van Leersumschool & De Plantage) en met partners voor kinderopvang, werken we aan de plannen voor een nieuw gebouw: het Integraal Kind Centrum (IKC). Voordat we dit IKC kunnen bouwen, moeten we eerst overeenstemming bereiken over de aankoop van de grond. Dat is de eerste stap in het project, en op dit moment zijn we bezig met de gesprekken hierover.

Samenwerking met de scholen en partners

De directie van de scholen, het schoolbestuur en de kinderopvang werken samen met de gemeente aan dit nieuwe IKC. Wij regelen de plek voor de school en bedenken hoe de omgeving eruit moet zien. De school en de kinderopvang denken mee over hoe we het IKC willen hebben: de IKC-visie. Samen gaan we aan de slag met het bedenken van het gebouw en de buitenspeelruimte.

Planning

Voor het bouwen van het IKC hebben we een plan gemaakt. Het duurt minstens 3,5 jaar vanaf het begin tot het af is. We willen het IKC in 2027 klaar hebben. We moesten het plan aanpassen omdat het langer duurt dan we dachten.

Samen maken we de stad

Samen maken we de stad: dat is het uitgangspunt van de gemeente. We vragen jou om mee te doen. Dat betekent dat je kunt meedenken en meewerken aan plannen en beslissingen voor Veenendaal. Ook bij het maken van dit IKC horen we graag wat jij vindt.

We werken graag samen zodat iedereen die dat wil, zich begrepen en gezien voelt. We hebben jullie kennis en ervaring nodig. Als we weten wat er speelt, kunnen we er beter op inspelen. Ook voor dit project zoeken we mensen die willen meedenken. We organiseren een speciale avond, meer informatie volgt.