IKC het Erf

Categorie├źn

  • Voorzieningen
  • Noordoost

In de wijk Dragonder-noord gaan we een nieuw gebouw neerzetten: een Integraal Kind Centrum (IKC). Hier zal straks School het Erf in zitten. We zijn in gesprek met een ontwikkelaar, iemand die ons helpt met de bouw. We moeten wat stukken grond ruilen zodat er genoeg plek is voor het nieuwe IKC.

Samenwerking met de scholen en partners

De directie van de school, het schoolbestuur en de kinderopvang werken samen met de gemeente aan dit nieuwe IKC het Erf. Wij regelen de plek voor de school en bedenken hoe de omgeving eruit moet zien. De school en de kinderopvang denken mee over hoe we het IKC willen hebben: de IKC-visie. Samen gaan we aan de slag met het bedenken van het gebouw en de buitenspeelruimte.

Planning

Voor het bouwen van het IKC hebben we een plan gemaakt. Het duurt minstens 3,5 jaar vanaf het begin tot het af is. We willen het IKC in 2027 klaar hebben. We moesten het plan aanpassen omdat het langer duurt dan we dachten.

Samen maken we de stad

Samen maken we de stad: dat is het uitgangspunt van de gemeente. We vragen jullie om mee te doen. Dat betekent dat je kunt meedenken en meewerken aan plannen en beslissingen voor Veenendaal. Ook bij het maken van dit IKC horen we graag wat jullie vinden.

We werken graag samen zodat iedereen die dat wil, zich begrepen en gezien voelt. We hebben jullie kennis en ervaring nodig. Als we weten wat er speelt, kunnen we er beter op inspelen. 

Vragen?

Heb je vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar projecten@veenendaal.nl.