IKC Dragonder-zuid

Categorie├źn

  • Voorzieningen
  • Noordoost

In de wijk Dragonder Zuid komt een nieuw gebouw, het Integraal Kind Centrum (IKC). Hierin komen de Tamim-school en het Speelkwartier met kinderopvang. Er is ook ruimte voor een gymzaal, en we gaan bekijken of er ook plek is voor welzijnsactiviteiten. Er zijn plannen om hier ook huizen te bouwen.

Samenwerking met de scholen en partners

De leiding van beide scholen, het schoolbestuur, de kinderopvang, en ook organisaties zoals Veens Welzijn, Stichting de Driehoek en Sportservice Veenendaal werken samen met de gemeente aan dit nieuwe IKC in Dragonder Zuid. De gemeente regelt het onderdak voor scholen en de ruimtelijke ontwikkeling. De toekomstige gebruikers (scholen, kinderopvang, Veens Welzijn en Sportservice Veenendaal) denken na over de visie van het IKC, dit stond voor 1 januari 2024 op de planning, maar helaas lopen de gebruikers vertraging op. Zodra de visie is opgeleverd kunnen we samen gaan werken aan het ontwerp en de inrichting van het nieuwe gebouw en de buitenruimte.

Planning

Voor de bouw van het IKC hebben we een eerste planning gemaakt. Van het begin tot de oplevering duurt minimaal 3,5 jaar. De planning moest worden aangepast omdat het project langer duurt dan verwacht. Dit komt omdat het opstellen van een IKC visie door de toekomstige gebruikers van het IKC langer duurt dan verwacht.

Samen maken we de stad

Samen maken we de stad: dat is het uitgangspunt van de gemeente. Daarom vragen we mensen om mee te doen. Dat betekent meedenken en meewerken aan plannen en beslissingen voor Veenendaal. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van dit IKC.

De gemeente werkt graag samen zodat iedereen die dat wil, zich begrepen en gezien voelt. Dit is belangrijk omdat de gemeente de kennis, vaardigheden en ervaring van bewoners, ondernemers en organisaties nodig heeft. Op die manier begrijpt de gemeente beter wat er speelt en kan ze daarop reageren. Ook voor dit project zoeken we mensen die willen meedenken. Er komt een speciale avond, maar op dit moment is onduidelijk op welk moment we dit kunnen organiseren.

Vragen?

Heb je vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar projecten@veenendaal.nl.