Groenplan Morgenster

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • Centrum

In 2024 richten we een stukje van de Morgenster opnieuw in. Bij het middenterrein, aan de kant van de garageboxen gaan we de rijbaan en de parkeervakken verleggen, zodat er in het midden meer ruimte ontstaat voor extra groen. De bomen blijven natuurlijk staan en we voegen twee extra parkeervakken toe. De werkzaamheden staan gepland vanaf half juli 2024.

Klimaatadaptief

We houden ook rekening met het klimaat. Zo gaanwe  ook afkoppelen bij de Morgenster, zodat regenwater niet meer onnodig in de vuilwaterriolering verdwijnt maar direct afgevoerd wordt naar sloten en vijvers. Ook vervangen we stoeptegels, de rijbaan en de parkeervakken. We gaan dus stenen weghalen (ontstenen), zo wordt het minder heet in de buurt en we gaan meer groen aanbrengen voor een aantrekkelijkere woonomgeving (vergroenen).

Er is een groenplan gemaakt en je kunt jouw voorkeur aangeven voor de beplanting. Hieronder staan de twee varianten waaruit je kunt kiezen.

Eerste ontwerp Morgenster bekijken (bosrijk) (pdf, 1 MB)

Tweede ontwerp Morgenster bekijken (bloemrijk) (pdf, 1 MB)

Lukt het je niet om de bestanden of afbeelding te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact met Femy-Jeanine Verhagen Bol, via femy-jeanine.verhagen.bol@veenendaal.nl. Zij informeert je graag over het onderwerp.

Wijknieuwsbrief

Wil je weten wat er gebeurt in jouw wijk of buurt? Wil je meedenken en -doen? Meld je dan aan voor de wijknieuwsbrief. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief