IKC het Franse Gat

Categorieën

  • Voorzieningen
  • Zuidwest

In de wijk het Franse Gat wordt een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) gebouwd. In het IKC vind je straks School Juul, de Patrimoniumschool én kinderopvang Luna.

Video impressie nieuwe gebouw

Via onderstaande video's kun je alvast een kijkje nemen in en om het nieuwe gebouw. Dit is het voorlopige ontwerp dus er kan nog iets veranderen.

Videoimpressie van de binnenkant van het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC).

Videoimpressie van de buitenkant van het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC).

Samenwerking

De twee schoolbesturen, samen met de kinderopvang, zijn de belangrijkste partners voor IKC het Franse Gat. De gemeente stelt de basisregels vast voor onderwijshuisvesting en de ruimtelijke aspecten. De scholen en de kinderopvang werken aan het bedenken van de visie voor het IKC: een plan voor de leerontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar in het Franse Gat. Samen gaan ze aan de slag met het ontwerp en de inrichting van het nieuwe gebouw van het IKC en de openbare speelplaats.

Laatste nieuws

Op 25 januari 2022 hebben buurtbewoners tijdens een bijeenkomst op het schoolplein van School Juul informatie gekregen over hoe het gaat met het IKC Franse Gat. Op dinsdag 8 februari heeft het gemeentebestuur besloten om het plan voor het bouwen en daarmee ook het bestemmingsplan op sommige punten aan te passen, nadat directe buren opmerkingen hadden gemaakt. Op de meegeleverde tekening zie je hoe het gebouw er ongeveer uit komt te zien.

Donderdag 17 februari is het bestemmingsplan bekendgemaakt en het bleef zes weken beschikbaar om te bekijken. Tijdens deze periode kon je jouw mening over het bestemmingsplan delen met de gemeenteraad van Veenendaal.

Vanaf 23 juni kon je het bestemmingsplan bekijken. Er is geen bezwaar gemaakt, dus is het plan officieel goedgekeurd. Projectontwikkelaar Zenzo gaat nu samen met de twee scholen, de kinderopvang en de bewoners in de klankbordgroep verder met het plan voor het IKC, het ontwerp van het schoolplein en de openbare ruimte. We verwachten dat we in het voorjaar van 2023 beginnen met bouwen.

Het IKC wordt gemaakt in samenwerking tussen de bouwer, de architect, de kinderopvang, de scholen, de buurt en de gemeente. Het wordt een duurzaam, milieuvriendelijk en energieneutraal kindcentrum voor de wijk.