Aanpassing kruispunt Brinkersteeg

Categorie├źn

  • Bereikbaarheid
  • Zuidoost

We gaan het kruispunt Brinkersteeg/Prattenburglaan aanpassen. Dit doen we met subsidie (geld) van het Rijk voor het zorgen voor meer verkeersveiligheid in Veenendaal. Lees hieronder wat we van plan zijn en hoe jij kunt meedenken.

Wat gaan we doen en waarom?

We gaan het kruispunt bij de Brinkersteeg, Jac. P. Thijsselaan, Robijnenbosweg, Uilenbosweg, Prattenburglaan aanpassen door een plateau aan te leggen in de bocht. Dit zorgt voor vermindering van de snelheid bij voertuigen. Daarmee wordt het kruispunt een stuk veiliger voor al het verkeer.

Wat is er verder nodig?

  • De Robijnenbosweg wordt bij van huisnummer 1 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verder maken we een doorsteekpunt bij huisnummers 11 en 13, om de straat te verbinden met de Brinkersteeg.
  • De Uilenbosweg wordt bij huisnummer 2 afgesloten voor doorgaand verkeer. Hier komt de nieuwe verbinding met de Brinkersteeg bij de parkeerplaats (tussen huisnummers 28 en 30). 

De ontwerpen

Voor deze maatregelen hebben we een aantal voorlopige ontwerpen gemaakt. Deze kan je hieronder bekijken.

Lukt het je niet om de bestanden of afbeelding te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact op met Mark Hazeleger via mark.hazeleger@veenendaal.nl. Hij informeert je graag over de ontwerpen.

Ontwerp Brinkersteeg plateau (pdf, 513 KB)

Ontwerp doorsteek Uilenbosweg (pdf, 204 KB)

Ontwerp doorsteek Robijnenbosweg (pdf, 141 KB)

Inloopbijeenkomst

We nodigen je van harte uit om de voorlopige ontwerpen te komen bekijken bij een inloopbijeenkomst. Je bent welkom op:

  • Donderdag 11 april
  • Van 19.00 tot 20.30 uur
  • Bij Apostolisch Genootschap, Goudmos 2

Wat doen we in de toekomst?

Jouw vragen en opmerkingen over de ontwerpen nemen we mee en daarmee gaan we het ontwerp opnieuw bekijken en waar mogelijk aanpassen. Het definitieve ontwerp zal via de website te zien zijn. De omwonenden krijgen dan opnieuw een brief met meer informatie.