Melding straatverlichting

Als de straatverlichting in jouw straat het niet doet, meld dit dan direct via Liteweb. 

Meld kapotte straatverlichting

Wie lost de storingen op?

Voor storingen boven de grond heeft gemeente Veenendaal een contract met Van Gelder Verkeerstechniek, voor het beheer en onderhoud van de lantaarnpalen. Zij lossen de storing zo snel mogelijk op. De afspraak is binnen vijf werkdagen. Het kan dat dit iets langer duurt. De redenen daarvan kan je later op deze pagina lezen.

Voor storingen ondergronds schakelen we de netbeheerder in. Zij zijn eigenaar zijn van de ondergrondse kabels en leidingen in Veenendaal.  

Soms beschadigen kabels per ongeluk bij graafwerkzaamheden. Zo’n beschadiging wordt vaak pas later ontdekt als het vochtiger weer is en er kortsluiting ontstaat. Schade die in de zomer is veroorzaakt, levert vaak in het najaar pas een storing op. 

Soms lukt het niet om de storing binnen vijf werkdagen op te lossen. Dan kan de monteur de oorzaak bijvoorbeeld niet zo snel vinden of het materiaal voor reparatie is niet op voorraad. Soms is bijvoorbeeld een speciale meetwagen nodig om het elektriciteitsnet door te meten. Deze speciale meetwagen moet worden ingepland en daardoor kan het ook langer duren voordat de storing is opgelost. 

Lampen branden soms overdag om ondergrondse storingen te vinden. Dit is altijd in overleg met de gemeente, dus hiervan hoef je geen melding te maken.