Verblijf buitenland of andere gemeente melden

Heeft u een uitkering dan mag u 4 weken per jaar naar het buitenland. U moet een reis minimaal twee weken voor uw vertrek aan ons melden, ook als u in Nederland blijft. Als u met uw partner gaat, moet u samen het formulier invullen.

Verblijf elders melden

In een brief laten we weten of u mag vertrekken en of dat gevolgen heeft voor uw uitkering. U moet wachten tot u deze brief heeft gekregen. U mag niet vertrekken zonder toestemming. Ook als u uw vakantie niet doorgeeft of u niet meldt dat u terug bent uit het buitenland, heeft dit gevolgen voor uw uitkering.

Hoe lang mag u buiten Veenendaal verblijven?

U mag maximaal 28 dagen per jaar naar het buitenland. De gemeente betaalt uw uitkering dan door.

Ook als u buiten Veenendaal, maar wel in Nederland verblijft, moet u dit melden bij de gemeente. U moet in Veenendaal blijven wonen en beschikbaar blijven voor re-integratie.

Waarom u buiten Veenendaal bent, maakt niet uit voor de gemeente. Het kan gaan om bijvoorbeeld vakantie, familiebezoek of het bijwonen van een begrafenis of bruiloft.

Terugmelden na verblijf in het buitenland

Als u terug bent uit het buitenland, moet u zich persoonlijk - of met uw partner - in het gemeentehuis melden In de brief met toestemming staat op welke dag en tijd we u verwachten.

Als u zich komt melden, neem dan mee:

  • De brief met het toestemmingsbesluit
  • Uw (buitenlandse) paspoort, identiteitsbewijs of verblijfsdocument
  • Als mogelijk is: uw tickets van vliegtuig of bus

Terugmelden na verblijf in Nederland

Bent u in Nederland gebleven, dan hoeft u niet te melden dat u terug bent.