Verblijf buitenland of andere gemeente doorgeven

Krijg je een uitkering van ons? Dan mag je maximaal 4 weken per kalenderjaar naar het buitenland. Je moet jouw reis naar het buitenland wel minimaal 2 weken voor vertrek aan ons doorgeven.

Je geeft je reis door via het formulier 'Meld verblijf buitenland' in het loket Werk en Inkomen. Ga je samen met jouw partner? Vul dan samen het formulier in. Je krijgt na je melding een brief van ons.

Meld verblijf buitenland

Maximaal 4 weken naar het buitenland

Je mag per kalenderjaar maximaal 4 weken naar het buitenland. Wij betalen je uitkering in die periode door. Je mag nooit langer dan 4 weken achter elkaar naar het buitenland en je mag geen vakanties combineren. Dus je mag niet 4 weken in december en 4 weken in januari aan elkaar plakken om zo 8 weken weg te gaan. 

Thuiskomst persoonlijk melden na verblijf in het buitenland

Ben je weer terug in Nederland? Dan moet jij je komen melden in het gemeentehuis van Veenendaal. Ging je samen met jouw partner naar het buitenland? Dan moeten jullie samen naar het gemeentehuis komen. In onze brief staat de dag en tijdstip wanneer je moet komen.

Neem de volgende documenten mee:

  • De brief met onze toestemming
  • Je (buitenlandse) paspoort, identiteitsbewijs of vreemdelingendocument (verblijfsvergunning)
  • Je vliegticket (bij een reis met het vliegtuig)

Blijf je in Nederland? Maar ga je tijdelijk naar een andere gemeente? Ook die reis moet je minimaal 2 weken voor vertrek aan ons doorgeven. Gebruik hiervoor het formulier 'vakantie of verblijf buiten de de gemeente' in het loket Werk en Inkomen.

Ben je weer terug van je verblijf ergens anders in Nederland? Je hoeft je dan niet bij ons te melden.

Geef jouw plannen altijd aan ons door. Jouw klantmanager re-integratie bespreekt met jou of je hiervoor toestemming krijgt. Je krijgt altijd een brief van ons. Krijg je geen toestemming van ons? Dan mag je niet vertrekken.

Vertrek je toch? Of vraag je geen toestemming? Dan mogen wij jouw uitkering verlagen of zelfs stoppen.