Advies bij schulden, geld lenen en Wsnp

Het kan zó gebeurd zijn. Een plotselinge terugval in inkomen. Een hoge rekening die u niet had zien aankomen. Veel mensen schamen zich voor hun geldproblemen. Via sociaal startpunt Veenendaal vindt u tips, informatie en organisaties die u kunnen helpen.

Meer over schulden op sociaal startpunt

Voor vragen en advies kunt u terecht bij het Budget Advies Centrum (BAC). Samen met u zet het BAC al uw inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden op een rij. Daarna werken ze samen met u aan een oplossing.

Scroll de tabel om meer te zien
Inloopspreekuren Budget Adviescentrum
Dag Locatie Tijden
Maandag Panorama 9.30 -11.00 uur
Dinsdag gemeentehuis 9.30 tot 11.00 uur
Woensdag gemeentehuis 9.30 tot 11.00 uur
Donderdag Westpoort Rhenen 10.00 tot 12.00 uur
Donderdag Plein Zuid 9.30 tot 11.00 uur

Geld lenen

Heeft u veel schulden? Mogelijk kunt u bij de Stichting Kredietbank Nederland geld lenen om alle schuldeisers tegelijk af te betalen. U moet de lening - inclusief rente - aflossen bij de Kredietbank.

Wettelijke schuldsanering

Lukt het niet om samen met de gemeente uw schulden op te lossen? Dan is de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) misschien iets voor u. U moet een verzoek sturen naar de rechtbank Midden Nederland. Als de rechter u toelaat, komt u terecht in het wettelijke schuldsaneringstraject.

De Wsnp duurt drie jaar. Een bewindvoerder controleert in die drie jaar of u doet wat u moet doen. In de tussentijd betaalt u zoveel mogelijk schulden af door maandelijks een bedrag te storten op de boedelrekening. Wie alles goed heeft gedaan, krijgt na drie jaar een schone lei. Dit betekent dat de schuldeisers de restschuld niet meer op kunnen eisen. De schulden die nog openstaan, hoeft u dan niet meer te betalen.

Uitlegfilm over schulden