Recreatie en toerisme

We hebben veel plannen om Veenendaal nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en toeristen. De plannen lees je op deze pagina en via onze 'Visie Recreatie en Toerisme'. 

Bekijk de Visie Recreatie en Toerisme (pdf, 17 MB)

Goede bereikbaarheid natuurgebieden

Veenendaal ligt tussen twee grote natuurgebieden: Kwintelooijen en Prattenburg. In de visie staat dat deze natuurgebieden op een 'duurzamere' manier bereikbaar worden. Dus met het openbaar vervoer, lopend of met een (deel)fiets. Ook komt er in de komende jaren een nieuwe wandelroute in Veenendaal die aansluit op de natuurgebieden.

Veenendaal beleven

We willen dat er altijd wat te beleven is in Veenendaal. Je komt niet alleen voor een dagje winkelen naar Veenendaal, maar ook voor een bezoek aan bijvoorbeeld De Cultuurfabriek. Of je gaat naar ons theater en een evenement. We hopen dat ondernemers meer aanbieden en samenwerken. Zo krijgen bezoekers een leuke ervaring in Veenendaal.

Verhaal van Veenendaal

Op de website www.veenendaalopdekaart.nl is het verhaal van Veenendaal te zien. Je kan kijken naar teksten, filmpjes en foto's. De komende jaren willen we het verhaal van Veenendaal beter vertellen. We gaan onder andere de fiets- en wandelroutes naar bekende Veenendalers vernoemen. Verder gaan we (digitale) stadswandelingen door Veenendaal bieden.

Samenwerkingen

Voor recreatie en toerisme werken we samen met organisaties die ons helpen: