Informatieplicht energiebesparing grootverbruikers

Verbruikt jouw bedrijf of organisaties vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (of iets wat daar op lijkt) per jaar? Dan moet je informatie delen over hoe je als bedrijf energie gaat besparen. 

Informatieplicht

Informatieplicht is de opdracht dat je in bepaalde gevallen informatie moet delen met de overheid. Hier gaat het over informatie over wat een bedrijf doet om minder energie te gebruiken.

Grootverbruikers

Grootverbruikers zijn bedrijven of organisaties die 50.000  kilowattuur eletriciteit of 25.000m3 aardgas (of iets wat daar op lijkt) per jaar verbruiken.

De RVO heeft een stappenplan gemaakt om je voor te bereiden op de dingen die je moet doen om te laten weten hoe je energie bespaart. Het laat zien wat je kan doen en hoe het verslag uitbrengen in het eLoket werkt.

Naar stappenplan informatieplicht RVO

Verslag maatregelen energiebesparing

Gebruikt jouw bedrijf of organisatie veel energie? Dat betekent dat je eens in de vier jaar verslag uit moet brengen over welke maatregelen je hebt genomen om energie te besparen. Dit doe je via het eLoket, van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het invullen van de rapportage

Ga naar het eLoket van RVO en log in met eHerkenning niveau 1. Als je voor de eerste keer inlogt op eLoket moet je een profiel aanmaken. Daar heb je de volgende gegevens voor nodig:

  • KvK-nummer
  • NAW gegevens
  • Manieren waarop RVO contact krijg met jouw bedrijf of organisatie

Hierna kun je inloggen op de module:

  1. Vul eerst het gedeelte 'Moet ik mij registreren?' in. Daarvoor heb je de gegevens van jouw energieleverancier (maandfacturen of eindafrekening) nodig.
  2. Selecteer daarna jouw bedrijfstak. Je krijgt dan alle officiële en goedgekeurde maatregelen van jouw bedrijfstak te zien.
Rapporteren in eLoket RVO