Informatieplicht energiebesparing grootverbruikers

Verbruikt jouw bedrijf of instelling (ook wel organisaties) vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (of iets wat daar op lijkt) per jaar? Dan moet je verplicht informatie geven over hoe je als bedrijf energie gaat besparen. Dat betekent dat je eens in de vier jaar verslag uit moet brengen over welke maatregelen je hebt genomen om energie te besparen. Dit doe je via het eLoket, van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Rapporteren in eLoket RVO

Stappenplan informatieplicht

De RVO heeft een stappenplan gemaakt om je voor te bereiden op de dingen die je moet doen om te laten weten hoe je energie bespaart. Het laat zien wat je kan doen en hoe het verslag uitbrengen in het eLoket werkt.

Het invullen van de rapportage

Ga naar het eLoket van RVO en log in met eHerkenning niveau 1. Als je voor de eerste keer inlogt op eLoket moet je een profiel aanmaken. Daar heb je de volgende gegevens voor nodig:

  • KvK-nummer
  • NAW gegevens
  • Contactmogelijkheden van jouw bedrijf of instelling

Hierna kun je inloggen op de module:

  1. Vul eerst het gedeelte 'Moet ik mij registreren?' in. Daarvoor heb je de gegevens van jouw energieleverancier (maandfacturen of eindafrekening) nodig
  2. Selecteer daarna jouw bedrijfstak. Je krijgt dan alle officiële en goedgekeurde maatregelen van jouw bedrijfstak te zien