Afsluiting fietstunnel Spitsbergenweg tot november 2024

Categorie├źn

  • Bereikbaarheid
  • Noordoost

De fietstunnel Spitsbergenweg is van dinsdag 12 maart tot ongeveer november 2024 afgesloten.

De provincie Utrecht is bezig met werkzaamheden voor de verbreding van het noordelijk deel van de Rondweg-oost (fase Groenpoort). Vanwege deze werkzaamheden is het nodig om de fietstunnel Spitsbergenweg tot ongeveer november 2024 te sluiten.

Omleidingen

(Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid.

  • Het fietsverkeer richting Ede wordt omgeleid via de Grote Beer - Buurtlaan-Oost en andersom
  • Het fietsverkeer van en naar Veenendaal-oost wordt via de fietstunnel Henri Dunantstraat (Speelkwartier/Devo) omgeleid
  • Voetgangers worden via de fietstunnel Henri Dunantstraat (Speelkwartier/Devo) omgeleid
  • Bromfietsers mogen niet door de fietstunnel Henri Dunantstraat. Zij volgen de route Spitsbergenweg - Grote Beer - Buurtlaan-Oost - Dragonderweg en andersom

Bushaltes Rondweg-oost ook dicht

Ook de bushaltes bij de Spitsbergenweg zijn vanaf dinsdag 12 maart tot ongeveer juli 2024 dicht. We adviseren je om de bushaltes bij de Grote Beer te gebruiken. Meer informatie hierover vind je in de reisplanner OV www.9292.nl.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Koen van Rooijen, omgevingsmanager provincie Utrecht. Je kunt hem bellen op nummer 06 18 30 04 80 of mailen koen.van.rooijen@provincie-utrecht.nl.

Meer informatie over de verbreding van de Rondweg-oost en alle maatregelen vind je op www.provincie-utrecht.nl/rondwegoostveenendaal.