Renovatie platsoenen Varenmos

Categorieën

  • Zuidoost

De bomen in de plantsoenen aan de Varenmos zijn te groot geworden voor hun plek. Daardoor beschadigen de bomen en hun wortels de bestrating van de Varenmos en aanliggende tuinen. Door de schrale bodem groeit ook de begroeiing onder de bomen bijna niet. Daarom gaan we de plantsoenen vernieuwen. 

Samen met de bewoners van de Varenmos is besloten om alle plantsoenen en bomen deze winter te vervangen. De straat wordt dan in één keer opnieuw aangelegd.

Mee kiezen in groen

Aanwonenden konden hun stem uitbrengen op ontwerpen van de groenontwerpers van de gemeente. Hierbij mochten zij ook een keuze maken voor de terug te planten bomen. De Fraxinus ornus obelisk, de Gleditsia triacanthos 'Skyline' en de Liquidambar Worplesdon worden aan de Varenmos in de plantsoenen geplaatst. Als onderbeplanting komt er onder anderen Lonicera tatarica en Viburnum p. 'Mariesii' te staan.

Ontwerp

Het definitieve ontwerp kun je hier bekijken. In het eerste kwartaal van 2023 hopen we met de renovatie te kunnen starten. Bewoners krijgen bericht van de aannemer als het bijna zo ver is.

Lukt het je niet om de bestanden te bekijken, openen, lezen of beluisteren? Neem dan contact met onze collega's bij Openbaar Beheer, via openbaarbeheer@veenendaal.nl. Zij informeren je graag over het onderwerp.

Wijknieuwsbrief

Wil je weten wat er gebeurt in jouw wijk of buurt? Wil je meedenken en -doen? Meld je dan aan voor de wijknieuwsbrief. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief