Integrale controle afhaal- en bezorg horeca in Veenendaal

Categorieën

  • Economie
  • Veiligheid

Op 21 maart 2024 hebben wij een integrale controle uitgevoerd bij een aantal horecaondernemingen met een afhaal- en bezorgservice. Een integrale controle is wanneer de gemeente samen met verschillende partners zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), het UWV en de politie bij bedrijven langsgaat om te kijken of zij de regels volgen.

Resultaten

Tijdens de controle hebben we gezien dat vier ondernemingen niet in het bezit waren van een exploitatievergunning, waardoor deze bedrijven voorlopig zijn gesloten.
Ook was er in een aantal ondernemingen geen leidinggevende aanwezig in de zaak. Dit moet wel. Voor deze bedrijven volgt een bestuurlijke waarschuwing. Dat is een opdracht om dingen aan te passen zodat het wel aan de regels gaat voldoen. Daarnaast zijn er door de NVWA en de ODRU nog waarschuwingen en boetes gegeven voor bijvoorbeeld slechte hygiënische omstandigheden. Tot slot waren er ergens jongeren aan het werk die 14 jaar zijn. Ook dat is niet toegestaan. Los van de bedrijven die gecontroleerd zijn, heeft de politie ook nog een man aangehouden die met alcohol op en zonder rijbewijs een scooter bestuurde.

Wat is er gecontroleerd?

Samen met de ketenpartners hebben wij onder andere gecontroleerd of:

  • er een juiste exploitatievergunning was. Dit is toestemming om een bedrijf te mogen hebben.
  • er sprake was van goede hygiëne. Dit betekent dat het bedrijf regels over opbergen en schoon houden van de werkplaats goed volgt.
  • er een leidinggevende aanwezig was in de onderneming.
  • er geen mensen onder de 16 aan het werk waren.
  • het bedrijf (brand)veilig is.
  • de milieu eisen worden gevolgd.

Signalen melden

Denk je dat er ergens iets niet klopt? Meld dit dan via deze link of stuur een mail naar veiligheid@veenendaal.nl. Maak jij je zorgen over wat er bij een onderneming gebeurt of denk je dat zich hier criminele activiteiten afspelen? Bel dan de politie via 0900 8844. Wil je dit volledig anoniem doen? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of via de websiteHierbij blijven jouw naam en andere gegevens onbekend.