Deelauto in wijk De Pol

Categorieën

  • Noordwest
  • Bereikbaarheid
  • Meedoen

In de wijk De Pol is een groep bewoners gestart met twee deelauto’s. Wat begon met een idee van één bewoner groeide uit tot een mooi inwonersinitiatief.

Doe mee!

Woont u in De Pol en wilt u mee doen? Neem dan een kijkje op de website van het initiatief. Dat is ook de plek waar u zich kan inschrijven of contact kan leggen met bewoners van De Pol die al samen een auto delen.

Een deelauto is handig als je af en toe een auto nodig hebt, maar geen eigen auto wilt hebben. Een deelauto kun je makkelijk voor een paar uur of een dag huren. Het kan ook flink schelen in de portemonnee en bovendien worden deelnemers in De Pol volledig ontzorgd door de organisatie die eigenaar is van de auto’s. In deze video van het televisieprogramma Kassa wordt ook helder uitgelegd hoe het werkt en wat de financiële voordelen zijn.

Video aftrap deelauto De Pol

Deelnemer aan het initiatief Dirk de Baat en wethouder Engbert Stroobosscher geven een korte uitleg over de deelauto's.

Waarom doen we dit?

Het idee om auto’s te delen werd gedeeld tijdens een bewonersavond over de parkeerproblemen in De Pol. Het scheelt namelijk ruimte op straat wanneer mensen hun auto wegdoen of een tweede auto niet aanschaffen omdat zij ook af en toe een deelauto kunnen gebruiken. Bovendien kan zo ruimte worden behouden voor groenvakken. Dat is hard nodig voor de leefbaarheid in de wijk. Denk daarbij ook aan afwatering en hittestress.

Gemeente Veenenaal juicht dit initiatief van harte toe. Er staan nu twee deelauto’s in De Pol. Een mooi succes. In de aanloop hier naartoe is de bewonersgroep ondersteund door de wijkmanager.

Iets voor jouw straat?

Is een deelauto misschien ook iets voor jou? Stuur een mail naar wijkmanager Wouter Groot Koerkamp via wouter.groot.koerkamp@veenendaal.nl en hij koppelt je aan de groep. Eén ding is zeker: hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans is dat dit ook gaat lukken!

Wijknieuwsbrief

Wil je weten wat er gebeurt in jouw wijk of buurt? Wil je meedenken en -doen? Meld je dan aan voor de wijknieuwsbrief. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief