Deelauto in Veenendaal-oost

Categorieën

 • Bereikbaarheid
 • Meedoen
 • Noordoost

Een deelauto is een auto, die je met meerdere mensen in de wijk samen gebruikt. Reserveren doe je via een app. Je kunt hem voor korte ritjes gebruiken, voor naar je werk, een familiebezoek of zelfs voor vakantie. Het is interessant om een deelauto te gebruiken als je minder dan 15.000 km per jaar rijdt.

Bijeenkomst van 30 mei 2023

Op 30 mei was de eerste bijeenkomst in Veenendaal-oost over een eventuele deelauto voor de wijk. Bewoner Joost Straat vertelde over de bedoeling van een deelauto. Ook deelden enthousiaste gebruikers van de deelauto uit de wijk De Pol hun ervaringen met hun deelauto en het bedrijf erachter, OnzeAuto.

Stuurgroep gaat aan de slag

Een aantal inwoners vormt met elkaar een stuurgroep. De stuurgroep wil het initiatief voor een deelauto in Veenendaal-oost verder uitwerken. Ze sluiten aan bij het initiatief van een groep inwoners uit de wijk De Pol. Ze gaan in eerste instantie op zoek naar bewoners van De Eilanden, die mee willen doen, waarna ze OnzeAuto benaderen om een plan voor de wijk te maken.

Eén van de voordelen van het aansluiten bij het initiatief van De Pol is dat er zo een steeds betere dekking van deelauto’s in Veenendaal komt. 

Kosten

De tarieven van de deelauto worden gebaseerd op hoe lang je de auto gebruikt (€ 2,00 tot € 4,50 per uur) en de afstand (€ 0,26 of € 0,30 per kilometer) die je gaat rijden. Voor informatie over de tarieven ga je naar https://www.onzeauto.com/tarieven

Doe jij ook mee?

Bij 8 tot 12 deelnemers kan de deelauto besteld worden. Daarom zijn ze nu op zoek naar geïnteresseerden. Overweeg je om mee te doen? Meld je dan vrijblijvend aan.

Wil je meer informatie? Volg de facebookpagina, via www.facebook.com/groups/deelauto, of meld je alvast vrijblijvend aan, dat kan via https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/veenendaal-oost

Je kunt de stuurgroep ook altijd even aanspreken, ze wonen immers lekker dichtbij:

 • Stephanie van den Brink
  Aalscholver 9
 • Henk en Gerda Reijn
  Lisdodde 26
 • Joost Straat
  Lisdodde 11