Bewonersgroep PWA Park

Categorieën

  • Noordwest
  • Meedoen
  • Samenleving

Doe je mee met actieve bewoners van het PWA Park in Molenbrug? Van tijd tot tijd wordt samen afval geprikt en worden activiteiten georganiseerd. Elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur is er wijkspreekuur in de gele flat. Heb je ideeën of wil je wat doen in de buurt? Blijf niet aan de kant staan, maar sluit je gezellig aan. 

Wat gaan we doen?

In het PWA Park kan iedereen een handje helpen. We gaan starten met een proef rondom grof vuil. Zo willen we de omgeving schoon houden. Flatbewoners, afvalverwerker ACV, Veenvesters en gemeente Veenendaal werken hierbij samen. We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers. Hou je van een praatje met je buren én van een schone buurt? Laat het weten!

Maar er gebeurt meer. Veens Welzijn organiseert af en toe kinderactiviteiten. Ook zij werken zoveel mogelijk samen met vaders en moeders van het PWA Park en zij hebben een goede band met de scholen Alex en Tov. In het verleden zijn verschillende gezellige activiteiten georganiseerd door bewoners. We staan altijd open voor leuke ideeën. De wijkcoaches van Veens Welzijn denken graag met je mee, zo hoef je het niet helemaal zelf te doen.

Ook zijn buurtpreventers actief in het PWA Park. Deze actieve bewoners houden een oogje in het zeil waar het gaat om ongewenst gedrag. Zij hebben korte lijntjes met de wijkmanager en de woningcorporatie. En die twee spreken weer regelmatig met politie en boa’s. Op die manier werken we aan een veilige buurt waar we met elkaar in gesprek blijven.

Waarom doen we dit?

We vinden het belangrijk dat mensen zich inzetten voor het verbeteren van hun eigen wijk. Daarbij proberen we goede ideeën en actieve bewoners altijd te ondersteunen. Op die manier maken we Veenendaal nog mooier en maken we bovendien gebruik van elkaars kracht. In het PWA Park van Molenbrug is dat niet anders.