‘Berichten over uw Buurt’ in je mailbox

Categorieën

  • Woonomgeving

Wij nemen veel besluiten die invloed hebben op jouw buurt.  Bijvoorbeeld over verbouwingen en het kappen van bomen. Wij zijn verplicht om deze besluiten (digitaal) bekend te maken. Dit noemen we ‘Openbare bekendmakingen’. Binnenkort krijgen inwoners automatisch een e-mail van Overheid.nl met een overzicht van nieuwe bekendmakingen.

Wie krijgen deze e-mails?

Woon je in Veenendaal, ben je 25 jaar of ouder en heb je een account op MijnOverheid? Dan ontvang je van Overheid.nl automatisch e-mails met ‘Berichten over uw buurt’. Tussen 17 en 25 juni krijg je een welkomstmail. Hierin staat wat ‘Berichten in uw Buurt’ is en hoe het werkt.

Waarom stuurt de overheid deze e-mails?

De overheid vind het belangrijk dat je informatie krijgt over bekendmakingen die gaan over jouw woonomgeving. Zo kun je jouw mening geven of aangeven dat je het ergens niet mee eens bent.

Pas op met het klikken op links in e-mails

Op het internet zijn criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij je te lokken naar valse websites. Controleer daarom altijd:

  • Of het e-mailbericht gestuurd is door noreply@overheid.nl
  • Of links in het e-mailbericht verwijzen naar www.overheid.nl en niet naar een andere website
  • Dat er niet om jouw persoonlijke informatie zoals een DigiD wordt gevraagd. Overheid.nl zal dit nooit doen

Openbare bekendmakingen in de krant

‘Berichten over uw Buurt’ is een initiatief van Overheid.nl. Wij blijven de aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen ook iedere week in het gemeentenieuws (Rijnpost) publiceren.

Wil je meer weten over ‘Berichten in uw Buurt’?

Kijk dan op de website van Overheid.nl voor meer informatie en veelgestelde vragen. Of bekijk de video op YouTube