Praktische zaken bij trouwceremonie in het gemeentehuis

Als je hebt gekozen voor een volledige trouwceremonie of geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis, zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. Als je hebt gekozen voor gratis trouwen of een eenvoudige ceremonie, is parkeren voor het gemeentehuis niet toegestaan en wordt er geen muziek verzorgd.

Parkeren bij trouwceremonie

De trouwauto kun je gratis parkeren voor de ingang van het gemeentehuis. De overige gasten kunnen parkeren in de omgeving van het gemeentehuis. Dit kost geld. Je kunt geen extra parkeerkaarten bestellen.

Als je gratis trouwt of met een eenvoudige ceremonie dan kun je geen gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de ingang van het gemeentehuis. Je kunt wel parkeren op de betaalde parkeerplaatsen onder het gemeentehuis.

Muziek afspelen

Als je muziek wilt afspelen tijdens de volledige ceremonie, test dan de CD of USB-stick in het gemeentehuis. Doe dit minimaal 5 werkdagen vóór de ceremonie en meld je bij de receptie in het gemeentehuis voor de test. Vermeld op de cd of cd's:

  • De namen van het bruidspaar
  • Datum en tijdstip van het huwelijk
  • Op welk moment welk nummer afgespeeld moet worden

Bellen blazen

Strooien met rijst of confetti mag niet. Ook het oplaten van ballonnen is in Veenendaal niet toegestaan. Wil je dit aan jullie gasten laten weten?

Als feestelijk alternatief mag je wel bellen blazen.