Uittreksels aanvragen BRP en burgerlijke stand

Je kunt online uittreksels aanvragen. Er zijn 2 soorten uittreksels: een uittreksel BRP (met persoonlijke gegevens) en een uittreksel burgerlijke stand (over een gebeurtenis in je leven).

Uittreksel BRP digitaal aanvragen

In een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) staan persoonsgegevens, zoals je naam, adres en woonplaats. Je vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente waar je woont.

Je logt in met DigiD en betaalt direct met iDEAL. Binnen vijf werkdagen krijg je het uittreksel per post thuisgestuurd.

Let op! Je krijgt geen geld terug als je het verkeerde uittreksel aanvraagt, als het uittreksel achteraf niet nodig blijkt te zijn, of als je het uittreksel in Veenendaal aanvraagt en wij het uittreksel niet hebben.

Uittreksel burgerlijke stand digitaal aanvragen

Er zijn 4 verschillende uittreksels (afschrift) burgerlijke stand die gaan over een gebeurtenis in je leven:

  • Geboorte
  • Overlijden
  • Huwelijk of partnerschap
  • Echtscheiding

Je vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. Ben je in een andere gemeente geboren, getrouwd of gescheiden, vraag het uittreksel dan aan bij die gemeente.

Ouders of kinderen kunnen alleen aan de balie een overlijdensakte aanvragen voor een overledene.

Je logt in met DigiD en betaalt direct met iDEAL. Binnen vijf werkdagen krijg je het uittreksel per post thuis thuisgestuurd.

Uittreksels aanvragen aan de balie

Wil je langskomen in het gemeentehuis? Je moet dan eerst een afspraak voor een uittreksel BRP of een afspraak voor een uittreksel burgerlijke stand maken. Neem een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas mee. Je krijgt het uittreksel direct mee. Maak een afspraak via de knoppen hieronder. 

Uittreksel BRP Uittreksel burgerlijke stand

Afspraak annuleren

Lukt het je niet om naar de ingeplande afspraak te komen? Dan moet je de afspraak annuleren. Heb je de afspraak telefonisch gemaakt? Dan kun je de afspraak ook alleen telefonisch annuleren. Heb je de afspraak via de website gemaakt? Dan heb je een bevestigingsmail ontvangen waarin je de afspraak kunt annuleren.

Kosten uittreksel burgerlijke stand en BRP
Uittreksel Kosten
Uittreksel burgerlijke stand € 16,60
Uittreksel BRP € 17,80
Je krijgt geen geld terug als je het verkeerde uittreksel aanvraagt, als het uittreksel achteraf niet nodig blijkt te zijn, of als je het uittreksel in Veenendaal aanvraagt en wij het uittreksel niet hebben.